azazel4 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) Witam Mam Asus commando i wczoraj doszły moje nowe pamiątki Mushkin EM 2x2GB . Wsadziłem je do slotów, włączam komputer no i nic sie nie dzieje. Gdy jest taki ekranik co pokazuje logo ROG wiesza sie i nie dochodzi do końca. Do biosu nie da rady wejść. Więc wymontowałem 1 kość, wszystko chodzi doskonale, podbiłem napięcie do 1.90v (zalecane 1.8) i ponownie próbuje właczyć z 2 modułami. NMie da rady . Odpaliłem każdą kość z osoba zero problemów. Wyłączyłem qick boot i wide znajduje 4GB ramu i wtedy zwiecha. LCD Poster Pokazuje " COUNTMEM" nie wiem jak to naprawić. Bios 1803. Wcześniejszy 1701 tez nie skutkuje. Pomocy . Pozdro. Edytowane 28 Września 2008 przez azazel4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Odpal z jedną kością i ustaw tak: 1) Napięcie pamięci na 2,1v 2) Parametr TRFC na 52 3) Napięcie NB na 1,45v Po tym spróbuj odpalić z dwoma kościami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...