.:Max:. Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Mam mały dylemat z podpięciem jednego kabelka z zasilacza Enermax MODU82+ 625W, gdzie go podłączyć w płycie ASUS Maximus II Formula? Aktualnie podpiołem w miejsce na zdjęciu, ale nie wiem, czy dobrze? Na fotkach poniżej wszystko jest: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 To jest standarda wtyczka jak do wentylatorow (3pin) ? Jesli tak to wszystkie 3 kabelki sa w niej podlaczone? Jesli to 3pin to moze zasilanie wentylatora w zasilaczu;> ale watpie bo wystarczy ze ktos by nie podlaczyl i juz po zasilaczu a mysle ze enermax by takiej glupoty nie zrobil:] mozliwe tez ze do monitorowania obrotow jest ten kabelek Najpierw odlacz ten kabelek i zobacz czy wentylator w zasilaczu sie kreci - ale mysle ze bedzie Pozniej zainstaluj sobie jakis program ktory pokaze predkosc wentylatorow (speedfan, everest itp) i sprawdz czy po odlaczeniu kabelka znika ktorys pomiar - jesli bez kabelka wentylator bedzie dzialal i tylko nie bedzie odczytu obrotow bedzie wiadomo do czego sluzy ;) Oczywiscie tak tylko mi sie wydaje bo nie mam takiego zasilacza ;P Jak koniecznie chcesz wiedziec to sprawdz a jak Ci sie nie spieszy to poczekaj az wypowie sie ktos kto ma podobny zasilacz albo szukaj w google ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Już wiem, że jest ten 3pin kabelek do monitorowania obrotow, ale gdzie go wpiąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Dobrze jest tam gdzie teraz go masz. Jak nie chcesz wiedzieć z jaką prędkością kręci się wiatrak w zasilaczu to go wypnij, i też będzie dobrze. Edytowane 29 Września 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Już wiem, że jest ten 3pin kabelek do monitorowania obrotow, ale gdzie go wpiąć?Wepnij w gniazdo PWR_FAN (obok gniazda FDD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...