black-out Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 Witam! Znalazłem fajną grafikę, ale mam problem z jej specyfikacją: producent napisał, że taktowanie pamięci wynosi: 2300 MHz, natomiast sprzedawca na swojej stronie napisał: 1150 MHz. Skontaktowałem się ze sklepem, czy to nie jest jakaś pomyłka - stwierdzili, że sklep podał taktowanie "rzeczywiste" a producent "optymalne". Zacząłem się rozglądać po sklepach - jedni piszą tak, inni inaczej - to mnie zbiło z tropu. Moje pytanie jest może trywialne, ale - jak to rozumieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 1150Mhz = 2300Mhz DDR (2x1150) Wszystko jest ok ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) pamięć , chyba mnoży się przez 2 /// GF7300GT ma takty 400/400 , czyli 400/800 efektywnie . P.s. Lanc był szybszy :P Edytowane 1 Października 2008 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 nie optymalne tylko EFEKTYWNE pewnie sie koleś w sklepie zna na zupkach Knorra ;) to tak jak z ramem DDR II niektórzy np w testach podają redkosc rzeczywistą czyli dajmy na to 400Mhz a w sklepie masz napisane DDR II 800Mhz efektywnie (DDR czyli Double Data Rate) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black-out Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 No i sprawa jasna. Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...