Skocz do zawartości
petrumi

Problem Z Tp-link Router Dsl Wi-fi 54mb/s Tl-wr543g

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Opiszę schemat połączeń: mam kablówkę Astercity i router Linksys Wireless-G Broadband Router - WRT54GL. Do tego routerka podłączony kablem PC i laptop przez Wifi.

Kupiłem Xboxa i zamiast drogiego Network Adaptera by M$ chciałem kupić jaki tani router z funkcją Client i kablem podłączyć do niego Xboxa. Teoretycznie powinno działać.

Żeby skonfigurować TP-linka, podłączyłem do kablem do laptopa, odpaliłem 192.168.1.1 , ustawiłem żeby działał jako AP Client Router. Bez problemu znalazł sieć, wpisałem klucz dla WPA2.

Efekt:

nie mam internetu na laptopie.

Jakieś sugestie?

ps. może jeszcze coś dodam. Przy Quick Setup wybrałem AP Client Router, później Dynamic IP (u tu może być błąd bo mam w Aster stałe IP i pewnie to powinienem wybrać...).

Edytowane przez petrumi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego masz lapka i jaka sieciowke WiFi?

Jakie stery do niej? Z systemu ja konfigurujesz, czy z aplikacji?

Xp, przynajmniej ten 32bit SP2 nie ma WPA2, tylko WPA, jak z systemu konfigurujesz WiFi w lapku, ostatnio bratu instalowalem TP-Linka z WiFi na jakims w miare nowym laptopie i byl ten sam problem, zmien na WPA i bedzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi