petrumi Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 (edytowane) Witam. Opiszę schemat połączeń: mam kablówkę Astercity i router Linksys Wireless-G Broadband Router - WRT54GL. Do tego routerka podłączony kablem PC i laptop przez Wifi. Kupiłem Xboxa i zamiast drogiego Network Adaptera by M$ chciałem kupić jaki tani router z funkcją Client i kablem podłączyć do niego Xboxa. Teoretycznie powinno działać. Żeby skonfigurować TP-linka, podłączyłem do kablem do laptopa, odpaliłem 192.168.1.1 , ustawiłem żeby działał jako AP Client Router. Bez problemu znalazł sieć, wpisałem klucz dla WPA2. Efekt: nie mam internetu na laptopie. Jakieś sugestie? ps. może jeszcze coś dodam. Przy Quick Setup wybrałem AP Client Router, później Dynamic IP (u tu może być błąd bo mam w Aster stałe IP i pewnie to powinienem wybrać...). Edytowane 2 Października 2008 przez petrumi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Jakiego masz lapka i jaka sieciowke WiFi? Jakie stery do niej? Z systemu ja konfigurujesz, czy z aplikacji? Xp, przynajmniej ten 32bit SP2 nie ma WPA2, tylko WPA, jak z systemu konfigurujesz WiFi w lapku, ostatnio bratu instalowalem TP-Linka z WiFi na jakims w miare nowym laptopie i byl ten sam problem, zmien na WPA i bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 Dzięki za szybką odpowiedź. Laptop to Lenovo 3000 V100, niestety dopiero w domu będę mógł sprawdzić sieciówkę. Ale ten sam laptop działa na Wifi, ściąga sieć z Linksysa (na WPA2). Wszędzie mam XPhome SP2 lub Sp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...