Clix0r Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) Tak więc zakupiłem taki oto zasilacz za śmieszne pieniądze - 162,50zł http://www.allegro.pl/item441865269_700w_sli_cf_ready.html Spytał bym się jakie są wasze opinie na temat tego zasilacza, ale to raczej bez sensu bo prawdopodobnie nikt z tego forum go nie posiada :x Jedyne info na temat tej zasiłki jakie udało mi się znaleźć to ta aukcja na ebay: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=350080040897 Specyfikacje: 700 watts maximum output Dual ball bearing fan design for ultra cooling environment Internal 120mm Blue LED fan with LAZER fan grills External 80mm Blue LED fan with LAZER fan grills Built-in voltage overload protection AC inlet On/Off switch Black braded mesh shielding/tubing and connectors Supports Intel "Pentium-4" and AMD "Athlon XP" 4 x Serial ATA connectors 7 x 12/5 Molex 1 x 20/24 Pin Motherboard 2 x 6 pin SLI 8 (4 4) Pin Pentium 1 x Floppy Complies with ATX 2.03 and ATX12V 1.1 Dimensions 150mm W x 90mm H x 170mm D AC Input 240v@60hz 6.5A Max Load - 3.3V@36A, 5V@30A, 12V1@18A, 12V2@18A, 12V3@18A, 12V4@18A, -12V@0.5A, 5Vsb@3.0A MTBF 100K hrs at 25°C ambient conditions Efficiency 70% Min. at full load Noise Level Maximum of 37db at 100% system loading Certified by UL, CB, CE, TUV, & FCC RoHS Compliant Wizualnie wygląda bardzo dobrze, podświetlane wentyle, chromowane grile Lazer'a, niklowana buda... Żywotnoćś: MTBF 100,000 godzin przy temp. pracy 25°C. 4 linie po 18A każda brzmi nieźle, linie 3.3V i 5V też wyglądają bardzo dobrze, co o tym sądzicie? EDIT: Sprzedawca mówi że stan idealny poza kurzem, był używany tylko 2 miesiące a sprzedał dlatego że był by za słaby do Quad'a i dwóch HD4870x2 :P Edytowane 3 Października 2008 przez Clix0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 MTFB to nie żywotność tylko taki ststystyczny trick. Bardzo nędzną sprawnosść ma ten egzotyczny zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clix0r Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Dzisiaj zasilacz dotarł i od razu po uruchomieniu przeszedł ciężki test :lol2: W pośpiechu źle podłączyłem stacje dyskietek i po włączeniu komputera od razu ujrzałem smugę dymu i żarzący się kabel... uciąłem sfajczoną wtyczkę, a FDD wywaliłem z kompa za próbę zamachu na mojego blaszaka :razz: Na szczęście poza spalonym kablem wszystko działa :D I teraz pytanie, jak w takiej sytuacji zachował by się "dobry" zasilacz, a jak "zły"? Bo kabel się zjarał na całej długości - od wtyczki FDD aż po molexa podłączonego do DVD, a żadna część na tym nie ucierpiała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 dobry by kabli nie sfajczył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 "Dobry" by cyknął i się wyłączył, po chwili byłby gotowy do pracy. Ty natomiast masz "zły". Już wiesz jakby się zachował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clix0r Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Bo ten zasilacz ma tylko zabezpieczenie przeciwprzeciążeniowe, a żeby nie skapciorzyć kabli musiałby mieć przeciwprzepięciowy lub przeciwzwarciowy, co nie? Poza tym incydentem (z mojej winy :P) Mhel działa bez zarzutów, ale i tak kupiłem sobie Tagan'a TG900-U95 więc to już koniec testów Mhel'a z mojej strony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...