Skocz do zawartości
Gość

Nie Działający Poprawnie Nowy Komputer.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem wczoraj i dziś(w częściach)nowy komputer, kiedy go dostałem i złożyłem to był on niesprawny.

Gdy uruchamiam komputer, monitor wyświetla komunikat "no signal" i tak ciągle(przez kilka minut nadal tak było...).

Potem sprawdzałem po kolei co może być przyczyną...

Wszystkie możliwe wentylatory chodzą.

Zresetowałem pamięć CMOS i wyjąłem baterię(oczywiście wtedy kabel zasilający został odłączony od sieci).

Wyjąłem pamięci RAM kolejno, najpierw pierwsza kostka, niestety nic nie zmienił ten zabieg, potem ją włożyłem i odłączyłem drugą, efekt był taki sam.

Sprawdzałem też inne kości Ram, jakimi są 2x2GB PC6400 800MHz OCZ Vista Upgrade CL5, też nic nie zmieniło to.

Kartę graficzną włożyłem do innego komputera i działała. Potem podłączyłem 88GTS 512MB do niesprawnego kompa i wszystko działało(monitor poprawnie też wtedy chodził).

Przy 88GTS 512MB musiałem podłączyć wtyczkę 6pin, a w HD4850 wtyczkę 8pin(poprowadzoną poprzez przejściówkę 6pin-->8pin)

Następnie chciałem sprawdzić, czy może procesor nie do końca jest podłączony, ale jest wszystko ok.

Oto specyfikacja komputera:

CPU: E5200

Chłodzenie procka: PENTAGRAM Freezone HP-120 AlCu KARAKORUM

MOBO: GIGABYTE GA-EP35-DS3L

Pamięć RAM 2x1GB: A-Data EE VITESTA 800+MHz

Karta grafiki: PALIT HD 4850

Zasilacz: Pentagram Silent Force PSF 460-P12S 460W

Dysk HDD: Samsung 320GB F1 HD321KJ

Nagrywarka: PIONEER DVR-216D [czarny]

Obudowa: ACUTAKE Shield

Wentylator: ARCTIC COOLING 80mm

Głośniki: GENIUS SP-HF1250X

Monitor LCD: NEC 19” LCD93V

Listwa: Ever Standard 1,5m

Pozdrawiam,

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek najlepiej byłoby zadziałać bardziej doraźnie czyli pokombinować z tą przejściówką zasilania, a jak nie to...no to wygląda to na konflikt grafy z mobo, wtedy mógłbyś włożyć tego 8800GTS-a zobaczyć czy jest nowszy bios, wgrać go i wtedy zobacz czy komp odpali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi