Skocz do zawartości
kohinoor

Gx620 - Problem Z Instalacją Visty.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od wczoraj stałem się (nie)szczęśliwym posiadaczem laptopa GX620. Niestety od razu po otrzymaniu natrafiłem na problem:

Za pierwszym uruchomieniem, gdy instalowała się Vista, laptop wszedł w stan w którym wyswietlany był czarny ekran, mrugał podkreślnik ale nie działo się nic przez 15 minut. W związku z tym postanowiłem wyłączyć i włączyć laptopa. Niestety Vista uruchamiając się wyświetlała komunikat o niepoprawności instalacji (niemożności kontynuacji instalacji wskutek przerwanych plików itp.) i z instrukcją "kliknij ok i ponów instalację". Problem jest taki, że nie mam pojęcia jak ją ponowić. W pudełku z laptopem nie ma ani instrukcji ani płytki z Vistą. Co mam zrobić?

Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc...

Pozdrawiam,

PS

Update: Gdy wyłącze laptopa podczas startupu, mogę uruchomić coś takiego jak Startup repair. Niestety podczas ponownej reinstalacji wysiadły baterie (!) i wróciłem do punktu wyjścia z tym, że teraz po wybraniu opcji Startup Repair nie dzieje się nic (tzn pokazuje sie ekran wyboru między startup repair a start windows normally).

Update 2: To samo mogę osiągnąć przy wciskaniu F3 przy starcie laptopa, ale efekt jest ten sam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi