Skocz do zawartości
SzU

Problem: Xbox 360 Wireless Controller For Windows

Rekomendowane odpowiedzi

Pad działał bez problemu.

Po zmianie komputera (dysk i Windows pozostał) pad nie chodzi. Nie wiem czy to jest przyczyną.

Xpadder nie wykrywa go teraz, a w małym okienku zainstalowanego Microsoftowego softu pokazującym status widnieje napis "Connections". Z tego co pamiętam powinno być "Connected" i stan baterii. Pierścień na padzie miga, powinna się zaświecić tylko ćwiartka i nie migać.

Reinstalacja sterowników nie pomaga.

Podłączanie Receivera do różnych portów USB nie pomaga.

Wymiana baterii nie pomaga.

Dodam jeszcze iż niedawno zakupiłem Klawiaturę i mysz Logitech MX5000 i odbiornik mam też na biurku, czy mogą się zakłócać? Zestaw jest na Bluetooth.

Apeluję o pomoc!

Z góry dziękuję.

Edytowane przez SzU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem, raczej nie mam zadnych urzadzen ktore moglyby zaklocac prace pada. Mam router wifii ale wczesniej mimo zainstalowania tego urzadzenia pad dzialal. Wczesniej palila sie lampka na przekazniku teraz sie nie pali. Generalnie windows nie wykrywa urzadzenia po podlaczeniu do USB. Te same objawy jak u ciebie. Podejrzewam ze to uszkodzenie controlera, trzeba oddac do sklepu jesli jest na gwarancji. Tylko nie rozumiem jak mogl sie uszkodzic skoro lezal sobie spokojnie na polce nietkniety z dala od zrodel ciepla itp. :/

Edytowane przez savick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi