janus Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Mam pytanie chciałbm zmienic radiatory na pamieciach od karty graficznej sa po jednej stronie za male (moim zdaniem) i chciałbym je zmienic na wieksze a tymsamym moc bardziej podkrecic je czy jest jakas metoda pozwalajaca odkleic te radiatory przykleic inne wieksze a (odpukac) jak by mi karta sie zrypala przykleic te co byly poprzednio czyli od gainwarda i tak zeby mi sie gainward nie skapnol ze majsrtowalem z radiatorami???? I jeszcze jedno mam pytanie do jakiej temp wytrzyma klej termoprzewodzacy zamierzam pobawic sie w dodatrkowy radiatro w zasilaczy i zmniejszenie napiecia na 5V lub walnac straznie wielkie radiatory i zrezygnowac z wiatraków) z góry dziekuje za odpowiedz ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ad 1) Odpowiedz masz tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8043 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ad 1) Odpowiedz masz tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8043radiatory na pamieciach Gainwarda sa przyklejane na silikonowa tasme przewodzaca dwustronnie klejaca - lekkie podgrzanie pamieci i podwazenie czesto wystarczy zeby radiatorki odeszly - niestety przy podwazaniu czesto tez zostaje naruszony kawalek tego plastra klejacego i kolesie z serwisu (jak maja normalny wzrok) na 99% kapna sie ze bylo cos odklejane :( ewentualnie moznaby poszukac sklepu w ktorym sprzedaja takie tasmy firmy 3M, zakupic i miec w razie co - mysle ze serwisanci skladu chemicznego tasm nie badaja ;) - co do samych adresow sklepow to chyba w watku o przewodzacej tasmie klejacej ktos wrzucal janus - IMO przy Twoim kompie nie uda sie calkowite wywalenie wentylatorow z zasilacza - nawet jakbys wymienil obecne radiatory na jakies wielgachne - czy nie uwazasz ze bezpieczniej jest kupic jakis nowy i cichy zasilacz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ad 1) Odpowiedz masz tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8043radiatory na pamieciach Gainwarda sa przyklejane na silikonowa tasme przewodzaca dwustronnie klejaca - lekkie podgrzanie pamieci i podwazenie czesto wystarczy zeby radiatorki odeszly - niestety przy podwazaniu czesto tez zostaje naruszony kawalek tego plastra klejacego i kolesie z serwisu (jak maja normalny wzrok) na 99% kapna sie ze bylo cos odklejane :( ewentualnie moznaby poszukac sklepu w ktorym sprzedaja takie tasmy firmy 3M, zakupic i miec w razie co - mysle ze serwisanci skladu chemicznego tasm nie badaja ;) - co do samych adresow sklepow to chyba w watku o przewodzacej tasmie klejacej ktos wrzucal janus - IMO przy Twoim kompie nie uda sie calkowite wywalenie wentylatorow z zasilacza - nawet jakbys wymienil obecne radiatory na jakies wielgachne - czy nie uwazasz ze bezpieczniej jest kupic jakis nowy i cichy zasilacz :?: No przypuszczam ze moze byc ciezko z wywaleniem wentylatora w zasilaczu jednak moze sie uda, wiem na bank jest bezpieczniej kupic nowy cichy zasilacz ja jednak czasm lubie sie pomeczyc wieksza jest wtedy satysfakcja z wykonanej pracy ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ad 1) Odpowiedz masz tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8043radiatory na pamieciach Gainwarda sa przyklejane na silikonowa tasme przewodzaca dwustronnie klejaca - lekkie podgrzanie pamieci i podwazenie czesto wystarczy zeby radiatorki odeszly - niestety przy podwazaniu czesto tez zostaje naruszony kawalek tego plastra klejacego i kolesie z serwisu (jak maja normalny wzrok) na 99% kapna sie ze bylo cos odklejane :( ewentualnie moznaby poszukac sklepu w ktorym sprzedaja takie tasmy firmy 3M, zakupic i miec w razie co - mysle ze serwisanci skladu chemicznego tasm nie badaja ;) - co do samych adresow sklepow to chyba w watku o przewodzacej tasmie klejacej ktos wrzucal janus - IMO przy Twoim kompie nie uda sie calkowite wywalenie wentylatorow z zasilacza - nawet jakbys wymienil obecne radiatory na jakies wielgachne - czy nie uwazasz ze bezpieczniej jest kupic jakis nowy i cichy zasilacz :?: Chyba mam taką taśmę (z usa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Sorry, że się podepnę pod topic. Niedługo będę miał WC i bloczek na GPU. I będę zabierał się za oderwanie radiatora. Z samym radiatorem nie będzie problemu, ale wiem, że na Radkach są one klejone na "twardy" klej. Wiem również, że aby go usunąć należy zastosować metodę "zamrażalnikową" ;) ALE, mam przyklejone radiatory na pamięciach. I jak będę tą metodą odklejał radiator i usuwał klej to odpadną również radiatory z pamięci. A NIE CHCE MI SIĘ ich ponownie przyklejać. Czy jest jakaś metoda na bezpieczne i SKUTECZNE usunięcie kleju z rdzenia bez używania zamrażarki??? Poradźcie coś, bo raz już wysłałem Radka 8500 do piachu właśnie podczas oczyszczania z kleju.... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Krootki, jak wlozysz karte do zamrazalnika to nikt nie mowi, ze ci radiatory odpadna, ba nawet ze zdjeciem radiatoru z gpu karty bedziesz miec problem, bedzie trzeba uzyc sily. Takze nie jest tak zle, chyba ze przypadkowo podwazysz radiator od ramu i wtedy bedziesz musial go ponownie przykleic ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 No może i tak. Ale radiatory na pamięciach nie są mocno przyklejone (4 krople "Kropelki" + Arctic Silver)... No może i nie odpadną. Jeszcze tylko szybkie pytanie - jak wyjmę z zamrażarnika kartę i oderwę ;) ten radiator z GPU to żeby klej skruszył się należy go szybko ogrzać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Chyba mam taką taśmę (z usa). Chwalisz sie czy żalisz? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czuczu Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Ja "odklejałem" czytaj oddzierałem radiator z mojego radka. Bez mrożenia ale za to z kombinerkami :lol: . radiator wygiął się w kształt literki U ale poszło. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...