Skocz do zawartości
vbl

Elementy Do Wc.

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam zamiar zakupic WC do kompa. W ukladzie planuje tylko blok na CPU Intel E5200 oraz fullcover na 8800 GTS 512. Mostkow niebede chlodzic poniewaz mam zintegrowane chlodzenie z sekcja zasilania.

moj zestaw:

CPU : Frost 3 Duo / Swiftech APOGEE GT

GPU : Zalman ZM-GWB8800 GT/GTS G92

Pompka : Black Water Silent Pump 12V

Chlodnica : Black Water Advanced 122 rev. 3.0

Rez : Swiftech MCRES-MICRO

Weze : Black Water 8x10mm

+

inne [ciach!]ly.

Uklad ma byc wydajniejszy od Karakorum ktore obecnie posiadam oraz stockowego chlodziwa na grafie.

Prosze znawcow tematu o ocene mojeje radosnej tworczosci.

Edytowane przez vbl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie, ale ja mam zamiar troche bardziej kopnac e5200 niz na powietrzu. na tym swifie moge liczyc na jakiekolwiek zadowalajace wyniki? a co do pompki to bede musial pomyslec.

a taka : Swiftech MCP355 12V

tylko martwie sie ze to sie zamieni w studnie bez dna i moge gdzies wsadzic z gory ustalana kase na to:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra rada nie kupuj Black Water 8x10mm dozuc do innovateka roznica kosmiczna a fullcovera zalmana kup na allegro za 50-55zl (cykloppc czesto ma) a z pompka bym nie przesadzal MCP355 czyli Laing 1t+ jest dosyc glosna a do tego zestawu spokojnie styknie tamta w dodatku mozna za gorsze uzywke kupic no chyba ze masz siano i bedziesz w przyszlosci rozbudowywal uklad bo tak to nie widze potrzeby a i przegladaj czesto gielde bo duzo lepsze klocki mozna kupic w cenie tutaj wymienionych

Ps. nie zapomnij o plynie do ochrony przed korozja (miedz + alu) np copal albo feser

Edytowane przez Miczq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi