SoiYa Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Witam wszystkich! Właśnie dostałem serię EPOXów 8RDA+, i ku mojemu zdziwieniu, gdy ściągnąłem radiatorek z mostka północnego aby go troszkę przesmarować padtą silikonową, to w oczy rzuciły mi się literki A1. A przecież to kilka dni temu na sieci zapowiadała NVIDIA że będzie stepping C1, który przy napięciu na NB 1,6V będzie w stanie stabilnie pracował przy FSB230! No więc wypadało to wypróbować... WCPU rzeczywiście pokazuje stepping C1! Udało mi się pracować bez problemu na procku ustawionym na 9*235 (pamięci taktowane 83% - nie wytrzymywały 100%), przy 240MHz w momencie załadowania winzgrozy system się zmroził. Ale na 10*220 (pamięci TWINMOS 333 MTEC 6-3-3-2.5@2,9V - 100%) system kilka godzin bez problemu przechodził benchmarki, kompresował film do DivX przez 2 godziny, i jak na razie żadnych problemów. Jedyn co zauważyłem, i co mnie martwi, to musiałem dać o 0,025V wyższe napięcie na procka niż przy starym RDA+, czasami nawet o 0,05V!. Czy miał juz może ktoś do czynienia z tą płytą na C1 i miał takie same problemy z napięciem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Jedyn co zauważyłem, i co mnie martwi, to musiałem dać o 0,025V wyższe napięcie na procka niż przy starym RDA+, czasami nawet o 0,05V!. Czy miał juz może ktoś do czynienia z tą płytą na C1 i miał takie same problemy z napięciem? Starsze Epoxy 8RDA miały tendencje do zawyżania napięcia na procu, moze po prostu te na stepingu C1 już nie zawyżają :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Tak dla pocieszenia - Holman'owi płyta na steppingu A2 chodzi sync na 219 bez żadnych przeróbek. Moja po wykonaniu VDDmod'a (przed nie sprawdzałem) chodzi na 233 async przy standartowym napięciu na chipset czyli 1.6V (tzn gdy wyłącze VDDmod'a) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 hmm ja obecnie lece wlsnie na FSB221... odpalilem pirime i zobaczymy... jutro przeskocze na 230 i zobaczymy... jeszcze mam plytke bez vmoda, w poniedzialek jade po rezystorki i dzialmy... chyba ze nie bede musial :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 hmm ja obecnie lece wlsnie na FSB221... odpalilem pirime i zobaczymy... jutro przeskocze na 230 i zobaczymy... jeszcze mam plytke bez vmoda, w poniedzialek jade po rezystorki i dzialmy... chyba ze nie bede musial :PJeżeli chcesz pracować na FSB>220 sync to bez VDDmoda sie nie uda :| - ale mogę się mylić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 no narazie wlasnie nie ide sync... w poniedzielek jade po pamiatki do KTR...w poniedzialek tez robie moda, 2 plytek RDA z plusem i bez... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 walnij 100 żeby się ręka nie trzęsła ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 bedzie w pon. zdam relacje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Raptor moda Vdimm / Memory Voltage tez robiles ? ja chyba zrobie kompleksowo all... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 z Vdimm jest trochę zabawy w ciecie ścieżek na płycie i trzeba robić też od razu VBT (chyba tak to było) - potem jeszcze zabawa z miernikiem żeby to wszystko dograć - a poza tym moje pamiątki pojechały do serwisu - może dostane inne więc Vdimm mod może się okazac nie potrzebny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 No fakt trzeba ciac...i wtedy gwarancja pach... masz moze racje, zastanowie sie, moze zrobie tylko vdd, to mozna zrobic zachowujac gwarancje :) Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 a wiec radiatorki zawolone... pod maska A3 :P... wlasnie zabieram sie za moda, wieczorkiem zdam relacje... Raptor lutowales czy dales na klej elektroprzewodzacy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Ja lutowałem igłówką - jest tak zrobione że można w każdej chwili zdemontować i nie powinno być widać że było coś robione :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 tez bede lutowal... A3 dobry czy nie ?? jest cos wyzszego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...