jawor121 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Siema, zakupiłem jakiś czas temu laptopa Hp Paviliona Dv6920ea,wszystko fajnie aż do wczoraj.Kiedy włączyłem go rano,na matrycy zobaczyłem coś jakby dead-pixel ale taki dość dziwny ponieważ ma on biały kolor,jest b.mały i widać go tylko pod niektórymi kątami i na niektórych tłach.Nie mniej jednak wkurza mnie to trochę,ponieważ lapek prawie nowy,a tu takie coś.Zastanawiam się czy sklep mi to wogole przyjmie na gwarancję.Nie chciał bym wyjść na debila że z takim czymś do nich idę.Może ktoś z was miał taki problem?Warto się oto kłucić z nimi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) kup piankę za 10zł do ekranow LCD i wyczyść matrycę czy nie przykleił Ci się jakiś paproch. jeśli to nie paproch a to co podejrzewasz to nic z tym nie zrobisz - normy dopuszczają kilka w różnych układach w zależności od producenta może jak go będziesz czyścił delikatną ściereczką to się wzbudzi, są jeszcze programiki do tego, ale skuteczność jednego i drugiego sposobu jest mizerna. nie trzyj paznokciem i niczym o chropowatej powierzchni bo zniszczysz delikatną matrycę Edytowane 10 Października 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...