Skocz do zawartości
Fog

Pytanie O Chlodnice I Nie Tylko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam sie nad ponownym zlozeniem wc po dosc dlugiej przerwie. Mam watpliwosc co do chlodznicy jaka powinienem wybrac. Czy BWA 122 wystarczy do schlodzenia sprzeru z podpisu? Moze jednak lepiej dwie chlodniczki kupic? Jak sie ma wydajnosc kadetow do konstrukcji dedykowanych pod wc? Moze 2 takie kadety by mi starczyly? Bloki jakie planuje to prison 2 pro i cos na grafike (nie mam jeszcze zadnego typu) moze fullcover. Wybor pompki bedzie uzalezniony od uzytych chlodnic, zeby dala sobie z nimi rade.

A jakby sie wogole miala wydajnosc takiego wc do ac tzn. karakorum + accelero s1 2x120? Obecnie mam na procu 40C idle, 65 stress na karakorum. Jakiego spadku temp moge sie spodziewac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo bym jeszcze prosil osoby o konfigu podobnym do mojego o wypowiedz w sprawie temperatur osiaganych na wc. Bo zastanawiam sie czy jest wogole sens skladania tego wc jesli sie okaze, ze zyskam ~5C. Moje obecne ac jest bardzo ciche/prawie nieslyszalne, wiec w tej kwestii mysle, ze nie skorzystam na wc, chodzi mi jedynie o zbicie temperatur. Jak mialem stare wc jeszcze za czasow bartona 3200 to pamietam, ze mialem na nim okolo 20C mniej niz na miedzianym zalmanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzial ktos moze w necie jakies porownanie wydajnosci wc pokroju tc2x120, lub 2xbwa 2x120 plus jakis wydajny bloczek w stosunku do high-ednowego ac?

Widzialem na allegro bloczek na cpu swiftecha ze zintegrowana pompka i bardzo mnie to zaciekawilo. Wie ktos moze cos wiecej o tym wynalazku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi