Kosiakpl Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) witam w najbliższym czasie planuje wymianę chłodzenia na moim palicie (8600 gt ) troche przeglądałem allegro i niestety nie mogę się zdecydować przy wyborze chłodzenia moje propozycje Arctic Cooling Accelero Twin Turbo http://www.allegro.pl/item450379949_arctic...rbo_nowosc.html Accelero S1 Rev.2 http://www.allegro.pl/item455583859_arctic...db_gwar_fv.html + Arctic Cooling Accelero Turbo Module http://www.allegro.pl/item454816225_arctic...che_od_aab.html lub używany zalman VF1000/VF-900 może jakieś inne propozycje ? osobiście nie przekonuje mnie Turbo Module gdyż wg mnie wentylatory rozwiewają bardziej powietrze niż je kierują na Accelero co sądzicie o kandydatach ? z góry dzięki za odpowiedzi Edytowane 12 Października 2008 przez Kosiakpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Accelero S1 rev2 lub Accelero S2 + jakaś wolnoobrotowa 120mm na opaski zaciskowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Accelero S1 rev. 2 - nawet nie potrzeba wentylatora - radzi sobie pasywnie. Mam i co nieco opisałem w temacie o 8600GT na tym forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marolos22 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Ja mam 8600GT Sonic+ i dokupiłem sobie Accelero S1. Co się stało potem to nie wiem ale po dwóch dniach karta już nie działała - brak obrazu. Podłączyłem monitor do drugiej karty, którą mam zintegrowaną na płycie (płyta główna Gigabyte http://znak.pl/index.php?cid=327&scid=...2GigGAM61PMES2) i obraz był. Zmieniłem na chłodzenie aktywne, które było standardowo na karcie i jest OK. Jaki jest powód że nie mogę mieć Accelero na tej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) Jest wiele czynników , ale podejrzewam że się obluzowała ze slotu, karta z accellero + jeszcze wentyl 120mm jest ciężka, trzeba dobrze wepchnąc w slot ja mam dodatkowo spiętę opaski zaciskowe accelero z Ultrą 120 a ultra z obudową żeby nic sie nie wyginało (nawet fajny pomysł miałem z tym :wink: ) Edytowane 15 Listopada 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) u mnie z S1 nie ma żadnych problemów, karta trzyma się mocno z 120mm silentium zephyr led :] porównując do niedawno zakładanego klientowi Thermalright (któregoś tam za prawie 150pln) to szczerze polecam S1 - dużo lepszy przewiew i dużo skuteczniejsze chłodzenie przy naprawdę nieporównywalnej cenie i przede wszystkim waga ....... jest jednym z najlżejszych z najlepszych :] Edytowane 15 Listopada 2008 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marolos22 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Hmmm dwa dni i działała a nagle się poluzowała? Wyciągałem ze slotu i wkładałem ją ponownie na leżąco więc nie mogła się obluzować. Sprawdzę raz jeszcze ale boję się o to chłodzenie ($). Może jakoś ona reaguje na odpięcie wiatraka? W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 (edytowane) Nie może być u mnie tez nie ma wiatraka i bangla. Jakie mobo masz i jaka zasiłka i proc , mogła się ciut wysunąć bo zwiększył sie ciężar grafiki. Edytowane 16 Listopada 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marolos22 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 (edytowane) Nie może być u mnie tez nie ma wiatraka i bangla. Jakie mobo masz i jaka zasiłka i proc , mogła się ciut wysunąć bo zwiększył sie ciężar grafiki.Założyłem chłodzenie Accelero, podziałało przez weekend, grałem, wszystko działało. Dziś rano włączam komputer i na samym wstępie już przy biosie taki kwiatek mi wyrósł: http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc00963db0.jpg Edytowane 17 Listopada 2008 przez marolos22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) 1.Temperatury GPU sprawdzałes po założeniu (jak nie to sprawdź), na memach masz radiaxy? 2.Grafa kręcona? 3.Podłaczałes kiedykolwiek telewizor lub coś innego pod TV-out na grafie? 4.Kupiłeś nową czy używkę? 5. Jeśli tylko raz to wystąpiło w Biosie to olej sprawę , ja też miałem z raz może dwa takie coś na 7600GT pasywnej. 6. Grafa zintegrowana w biosie wyłaczona? 7. Jaka zasiłka i proc? 8. Najnowszy bios na mobo wgrany? Więcej pytań nie mam B-) Edytowane 18 Listopada 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marolos22 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 1.Temperatury GPU sprawdzałes po założeniu (jak nie to sprawdź), na memach masz radiaxy? 2.Grafa kręcona? 3.Podłaczałes kiedykolwiek telewizor lub coś innego pod TV-out na grafie? 4.Kupiłeś nową czy używkę? 5. Jeśli tylko raz to wystąpiło w Biosie to olej sprawę , ja też miałem z raz może dwa takie coś na 7600GT pasywnej. 6. Grafa zintegrowana w biosie wyłaczona? 7. Jaka zasiłka i proc? 8. Najnowszy bios na mobo wgrany? Więcej pytań nie mam B-) 1. 46 stopni 2. nie 3. nie, ale sprawdzałem na innym kompie - to samo 4. nową 5. i co dalej? nie mogę z niej korzystać 6. tak 7. 400W chieftec, proc athlon 4400+ 8. nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Założyłem chłodzenie Accelero, podziałało przez weekend, grałem, wszystko działało. Dziś rano włączam komputer i na samym wstępie już przy biosie taki kwiatek mi wyrósł: http://img89.imageshack.us/my.php?image=dsc00963db0.jpgjak dla mnie to padla :) mialem podobne cos na radziu x600XT i polecial na gware. wymienili bez problemu. prawdopodobnie cos sie schrzanilo po zamontowaniu accelero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 a w ogóle co do montowania tego accelero ja montowałem na 8600 palit wersję S2, niby są te kołeczki ograniczające ale jak się skręci w miarę mocno to się płyta wygina, bo są troszkę za krótkie, więc trzeba delikatnie, może powodem objawów jest zbyt mocne dokręcenie chłodzenia, pcb się wygina i problem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) a w ogóle co do montowania tego accelero ja montowałem na 8600 palit wersję S2, niby są te kołeczki ograniczające ale jak się skręci w miarę mocno to się płyta wygina, bo są troszkę za krótkie, więc trzeba delikatnie, może powodem objawów jest zbyt mocne dokręcenie chłodzenia, pcb się wygina i problem! ja mam śruby z S2 dokręcone na full do oporu i bangla. Uwalił ( ukruszył rdzeń jak zakładał lub zajechał śrubokretem w jakąś ścieżkę i przebija czasami) albo nie podłozył tych ograniczników i faktycznie za mocno sie opiera chłodziwo na rdzeniu. Ściąg i załóz jeszcze raz dla pewności tym razem delikatnie Jak nie pomoże to zostaje wyjec palitowy lub ew. gwara ale jak na stockowym chłodzeniu jest dobrze to nie mam pojęcia czy uznają. Edytowane 18 Listopada 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marolos22 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) ja mam śruby z S2 dokręcone na full do oporu i bangla. Uwalił ( ukruszył rdzeń jak zakładał lub zajechał śrubokretem w jakąś ścieżkę i przebija czasami) albo nie podłozył tych ograniczników i faktycznie za mocno sie opiera chłodziwo na rdzeniu. Ściąg i załóz jeszcze raz dla pewności tym razem delikatnie Jak nie pomoże to zostaje wyjec palitowy lub ew. gwara ale jak na stockowym chłodzeniu jest dobrze to nie mam pojęcia czy uznają. Karta poszła do producenta na serwis wczoraj jak się dowiedziałem - wymienią to dobrze, jak nie wymienią to trudno, kupię nową. Ale teraz mam kolejny problem. Pożyczyłem sprawną kartę 7600GS, włożyłem do slotu, siedzi porządnie i ... brak obrazu po włączeniu komputera. Podłączyłem więc tą kartę do nowego komputera, który kupiłem ojcu tydzień temu - to samo... Już nie wiem co robić... Problemy się zaczęły jak zamontowałem Accelero! Zatargałem komputer do serwisu i wszystko działa. Jak na razie mam 9400GT - kakao, ale spoko. Czekam co powiedzą Ci od reklamacji. Podobno jak zmieniałem chłodzenie a potem zamontowałem to co było fabrycznie to niestety, ale nie uznają... Edytowane 25 Listopada 2008 przez marolos22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marolos22 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 (edytowane) Karta poszła do producenta na serwis wczoraj jak się dowiedziałem - wymienią to dobrze, jak nie wymienią to trudno, kupię nową. Ale teraz mam kolejny problem. Pożyczyłem sprawną kartę 7600GS, włożyłem do slotu, siedzi porządnie i ... brak obrazu po włączeniu komputera. Podłączyłem więc tą kartę do nowego komputera, który kupiłem ojcu tydzień temu - to samo... Już nie wiem co robić... Problemy się zaczęły jak zamontowałem Accelero! Zatargałem komputer do serwisu i wszystko działa. Jak na razie mam 9400GT - kakao, ale spoko. Czekam co powiedzą Ci od reklamacji. Podobno jak zmieniałem chłodzenie a potem zamontowałem to co było fabrycznie to niestety, ale nie uznają... Słuchajcie bo nie wiem co wybrać: "Witam. W związku z pozytywnie rozpatrzoną reklamacją proszę o informację zwrotną czy życzy Pan sobie wymianę na GALAXY GF 9600GT 512MB DDR3/256b T/D PCI-E czy zwrot gotówki. " Ale Accelero już do niej nie zamontuję:( Obecnie mam 8800GT PALIT 1024MBR RAM DDR3 i nie wiem co wybrać. Proszę o pomoc edit: Mam 8800Gt ale chłodzenia Accelero nie założę - nie będę ryzykował Edytowane 8 Grudnia 2008 przez marolos22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...