survive99 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Witam mam taki problem z zasilaczem... na kablu który podpinamy do płyty głównej mam 20 pinów a na płycie 24. Mam zamiar kupić przejściówkę i tu moje pytanie czy jest to bezpieczne? Kolega mi powiedzial że musze zmienić zasilacz bo takie 24 pinowe wejścia sa specjanie na płycie dla płyt Intela. Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubson816 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Witam Jeśli podepniesz wtyczkę 20 pin do plyty która wymaga 24 pin nic sie nie stanie plyta normalnie bedzie chodzic więc kupno tej przejściówki moza sobie darowac a pieniądze przeznaczyć na browara :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 kubson816 ma rację, możesz podpiąć wtyczkę zasilacza 20 pin w gniazdo 24 pin na mobo. Jeśłi jednak będzie tam pracowała grafika typu gf8600 w wersji bez dodatkowego zasilania, będzie to nienajlepsze rozwiązanie. W takiej sytuacji Wszystko co na mobo jest zasilane z 12V oraz grafika będzie zasilana jednym przewodem (w złączu atx 20 pin jest tylko jeden przewód 12V). Jeśłi będzie np mocniejsza grafa z osobnym zasilaniem, to nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Karta graficzna bedzie geforce 9500 GT top. Czyli pojdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 9500 gt nie ma chyba dodatkowego zasilania, więc dobrze by było coś przemienić - przejściówka jako - taka nie pomoże, ewentualne rozwiązanie to wtyczka + 4 pin podpinana pod molexy, ale z tym to ciężko dostać i trzeba kombinować, co to za zasilacz co nie ma wtyczki 24 pin ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) zasilacz to tracer 400W. Narazie na nowy zasilacz brak funduszy niestety. Do tej grafy jest jakis kabelek ma on 3 wyjscia. jedno podpina sie chyba do grafiki drugie do karty muzycznej a trzecie do plyty glownej dobrze mysle? co to za kabel? to jest zasilanie?? Edytowane 16 Października 2008 przez survive99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
survive99 Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Czy chodzi o taka przejsciowke? http://allegro.pl/item453728799_przejsciow..._f_v_od_ss.html Jeszcze takie pytanko. Mam 2 dyski i dvd, jak wiadomo tasma ma tylko 2 podlaczenia. Na plycie glownej mam niestety tylko jedno wejscie na tasme typu ATA i takie tez sa obydwa dyski. Gdy podlacze dysk i dvd niemam juz jak podlaczyc drugiego dysku. Macie jakis pomysl? Czy cos takiego to dobre rozwiazanie tej sytuacji http://allegro.pl/item462006441_adapter_pr..._rewelacja.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...