Skocz do zawartości
Adikkkk

Pytanie O Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Mam problem, chce wymienić kartę graficzną w moim kompie na ATI Radeon HD 4850

Mój sprzęt:

Procek - Intel Core2Duo e4300 1,8ghz podkręcony do 2,5ghz

Płyta - Asus P5LD2 SE

Ram - Goodram 2x1024 mb 667 mhz

Zasilacz - Tracer 450w

Karta- Zamierzam w najbliższą sobotę kupić ATI Radeon HD 4850, i tu się rodzi moje pytanie, czy mój zasilacz da sobie rade czy muszę kupić nowy, mam 600 zł i chciałbym kupić oprócz karty dodatkowe ramy. I dlatego nie wiem czy wymiana zasilacza jest niezbędna.

Edytowane przez Adikkkk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linkuj do nich.

Pewnie przy tym drugim nie dopisano producenta.

Fortrony to dobre zasilacze bez jakichś ekstra bajerów.

To będzie coś takiego http://www.allegro.pl/item445920853_zasila...ma_80_plus.html tylko w opisie jest kawałek o PNR - trzeba sie dopytać bo PNR'y są słabsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inny fortron [; Ma mniejszy amperaż na 12-tce (27A) a to sie teraz liczy.

OT

Sprzedawca w 4speed (we wrocku ten kudłaty - pozdrawiam :wink: ) opowiadał, że podłączył takiego PNR 350 i nie wstał z e2140 z tym, że na b. wysokim napięciu - 1,65 czy coś. Bardzo się zdziwił bo jego stary MDN z 18A na 12tce sobie radzi. Pewnie chodzi o to, że PNR ma te 23A na 2 liniach (13+10) a MDN 18A na jednej. Ja go kupiłem bo na miejscu, tani, nowy, cichy i fortron - nie zawiodłem się jak zwykle w przypadku fortronów [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi