zxbart Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Wiatm, Mam takowy Problem: Sprzet ASUS A7N8X deluxe&Radeon 9700 Hercules/2x256MB Kingston PC3200 Proc XP1700+JUHB,0.13. Wszystko jest ok ale po odpaleniu jakiej kolwiek gry, gdy dysk lekko zareaguje czyli cos odczytuje, zaczynaj sie dziwne chaczenia np ut2003 niby plynnie ale cos jest nie tak.Probowalem juz wszystkiego bios najnowszy 1003. Jest to bardzo dziwne jak na taki sprzet i nie maja tu znaczenia najnizsze ustawinia karty rozdzialki itp, ani podkrecanie. Plyta ma skopane dma tak to szwankuje?. apropo jakie stery uzwac te ze strony asusa 1,16 czy nv2.03? Moze cos wylaczyc w biosie ale co? pozdr bart :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OKITOKI Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 hmm - mam tez inny problem: 9500 w A7N8X blokuje calkowicie mobo, swieci sie czerwona dioda pod AGP i komp wogole nie wstaje, nawet wiatry sie nie zakreca, jak wloze GForca - jest okitoki czyzby ATI gryzlo sie z NForce2 ??? czyzby NVidia zablokowala Radeony (ATI) na swoich plytach ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Co wy cholera myślicie że jak nVidia to od razu będzie blokowała ATI ? Przecież to zupełnie inni ludzie tworzą chipsety a zupełnie inni GPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 hmm - mam tez inny problem: 9500 w A7N8X blokuje calkowicie mobo, swieci sie czerwona dioda pod AGP i komp wogole nie wstaje, nawet wiatry sie nie zakreca, jak wloze GForca - jest okitoki czyzby ATI gryzlo sie z NForce2 ??? czyzby NVidia zablokowala Radeony (ATI) na swoich plytach ??? Bożee, kilka dziesiąt osob na tym forum na konfiuguracje n-force2 & ATI Rxxxx i ty zadajesz takie głupie pytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Co wy cholera myślicie że jak nVidia to od razu będzie blokowała ATI ? Przecież to zupełnie inni ludzie tworzą chipsety a zupełnie inni GPU. No i co z tego ze inni ludzie ale w interseie jednej firmy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 hmm - mam tez inny problem: 9500 w A7N8X blokuje calkowicie mobo, swieci sie czerwona dioda pod AGP i komp wogole nie wstaje, nawet wiatry sie nie zakreca, jak wloze GForca - jest okitoki czyzby ATI gryzlo sie z NForce2 ??? czyzby NVidia zablokowala Radeony (ATI) na swoich plytach ??? Radze poczytac instrukcje obsługi do płyty głównej tam sie dowiesz po co jest ta dioda :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 a macie wlaczone czy wylaczone agp x8??? Asus mial z tym problemy sprobojcie przestawic na x4 i wtedy sprawdzcie pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Wiatm, Mam takowy Problem: Sprzet ASUS A7N8X deluxe&Radeon 9700 Hercules/2x256MB Kingston PC3200 Proc XP1700+JUHB,0.13. Wszystko jest ok ale po odpaleniu jakiej kolwiek gry, gdy dysk lekko zareaguje czyli cos odczytuje, zaczynaj sie dziwne chaczenia np ut2003 niby plynnie ale cos jest nie tak.Probowalem juz wszystkiego bios najnowszy 1003. Jest to bardzo dziwne jak na taki sprzet i nie maja tu znaczenia najnizsze ustawinia karty rozdzialki itp, ani podkrecanie. Plyta ma skopane dma tak to szwankuje?. apropo jakie stery uzwac te ze strony asusa 1,16 czy nv2.03? Moze cos wylaczyc w biosie ale co? pozdr bart :( z tego wynika ze to albo HDD ci pada albo msz nie właczone DMA ..innego wytłumaczenia nie ma ...no a moze jakis spec ci do dysku podpioł tasme jakas stara ?? sprawdz a jak co to zmien na ata 100 :) pieron wie moze masz ata 66 czyli 40 zyłowy (chyba ) ....albo jak masz podpiety cd-rom czy cd-rw na jednej tasmie to zez zmien aby to i to było na osobnych wiecej to ja nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Co wy cholera myślicie że jak nVidia to od razu będzie blokowała ATI ? Przecież to zupełnie inni ludzie tworzą chipsety a zupełnie inni GPU. No i co z tego ze inni ludzie ale w interseie jednej firmy :P Hehe fakt, jednak są to jakby powiedzieć dwa oddzielne ciała tej firmy :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...