vertex Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Witam, mam viste ultimate 64 bit. Ostatni kupilem karte radeon 4850hd. Kiedy zainstaluje sterowniki do grafy system zada ponownego uruchomienia. Po reboocie najpierw sie laduje,a potem na sam koniec gasnie monitor i mam komunikat "brak sygnału". Probowalem juz zroznych sterownikow i za kazdym razem to samo:( Monitor podlaczony jest przez DVI. Co ciekawe, jak podlacze na d-sub nie ma tego problemu. Wie ktos co z tym zrobic? Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Miałem podobny jeśli nie identyczny problem. Najpewniej problem leży w konfiguracji sterownika karty - podłączasz oba kable naraz i grzebiesz w sterowniku ustawiając DVI jako główny (nie powiem co, gdzie, kiedy dokładnie musisz przestawić gdyż nie mam ATI tylko nVidie). Tutaj mój topic: http://forum.purepc.pl/Microsoft-Windows-f...vi-t277685.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertex Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Dzięki za odpowiedź. Niestetu to nic nie daje. Jedyne co moge zmieniac widac na załączonych screnach i jakiekolwiek manipulacje tymi ustawieniami nic nie pomagają :( Z tego wygooglowalem, to problem jest bardziej powazny, bo te same objawy ma bardzo duzo uzytkownikow ATI na roznych monitorach: link 12 stron tematu zwiazanego z tym problemem i zero rozwiazania. Ludzie zgłaszali to do ATI i Ati nic z tym nie zrobiło ograniczając się do informacji, ze pracuja nad problemem,a pracuja juz od dluzszego czasu i nic :( " link , wiec generalnie to chyba troche zlali temat :( Co ciekawe wczesniej tym w kompie mialem radeona x1600 i na tych samych sterownikach na visicie nie bylo zadnego problemu. Wiec wywnioskowalem, ze problem jest chyba z hdmi, a raczej sterownikiem i hdmi. Tak czy inaczej jestem lekko wciekly, bo kupilem nowa karte i musze jechac na dsubie, a nie mam zamiaru wymieniac monitora (na forum amd yl 1 koles, ktory ma sharpa aqous i musi "jechac na dvi", bo tez nie ma obrazu na dvi....no comment...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Z ciekawości, jeśli podłączysz oba kable (DVI + D-SUB naraz) i włączysz komputer oraz na pulpicie PPM -> Właściwości -> Ustawienia , i masz konfigurację monitorów, rozdzielczości i głębi kolorów do wybrania to gdy rozwiniesz listę monitorów nie masz przypadkiem "nazwa monitora - digtal" i "nazwa monitora - analog", tak jak ja na GF FX5500? Co masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertex Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 (edytowane) Z ciekawości, jeśli podłączysz oba kable (DVI + D-SUB naraz) i włączysz komputer oraz na pulpicie PPM -> Właściwości -> Ustawienia , i masz konfigurację monitorów, rozdzielczości i głębi kolorów do wybrania to gdy rozwiniesz listę monitorów nie masz przypadkiem "nazwa monitora - digtal" i "nazwa monitora - analog", tak jak ja na GF FX5500? Co masz?Właśnie nie. A wygląda to tak: A dalej w opjach na prozno szukac takich ustawien. Edytowane 23 Października 2008 przez vertex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosen Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zostaw tylko monitor z DVI i spróbuj uruchomić komputer z jednym monitorem podpiętym do drugiego gniazda DVI (spróbuj w obu). Spróbuj też wejść do trybu awaryjnego i zainstalować stery do monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertex Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zostaw tylko monitor z DVI i spróbuj uruchomić komputer z jednym monitorem podpiętym do drugiego gniazda DVI (spróbuj w obu). Spróbuj też wejść do trybu awaryjnego i zainstalować stery do monitora.Robilem tak i zero rezultatu. To kwestia sterownika, mysle ze jest to zwiazane z hdmi/hdscp. Pod xp nie ma problemow z ta karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vertex Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Co ciekawe, albo i co gorsze - identyczna sytuacja jest pod linuxem - jak nie było sterowników ATI, to dvi działało, po instalacji driverów - brak sygnału na dvi ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...