KnoogeR Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Czesc Kupiłem nowy HDD i podłączyłem wszystko pięknie ale... zdaje mi się że coś jest źle jak patrzylem w evereście home edition :blink: PS. Płyta główna to Asus P4 P800SE Link do screena :lol2: http://img356.imageshack.us/my.php?image=ararpi3.jpg W biosie se ustawic PIO, Najszybszy tryb transferu UMDA 6 (ATA-133) [To jest SATA II?Bo płyta obsługuje tylko SATA ] :rolleyes: Gdzie w biosie moge zmienic te UMDA? Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc Edytowane 19 Października 2008 przez KnoogeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Tego starego Everesta możesz sobie chyba darować. Wersja Home jest leciwa strasznie. Sprawdź HD Tach jakie masz transfery lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) skoro masz samsunga to uzyj programiku z tej strony (nazywa sie ES-tool) do zmiany z udma5 na udma6, http://www.samsung.com/global/business/hdd...es/ES_Tool.html no i ata-133 to nie sata choc transfery podobne sa (17mb roznicy) Edytowane 19 Października 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) W tym programie ES-tool moglem zmienic tylko na ata 150 a mam ata 300 tam wiec nie ruszalem bo bardziej sie nie dalo...teraz mam takie pytanie...w biosie moge zmienic UDMA mam ustawione AUTO a zmiana na UDMA6...nic nie daje w everescie pisze ze jest UDMA5 oO? I jeszcze jedno co mi da jak zmienie PIO z AUTO na 4 ? Moga wystapic jakies problemy po zmianie tych opcji?Jak je wykryc?Chce zyskac na wydajnosci nie tracac na stabilnosci =) Edytowane 20 Października 2008 przez KnoogeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...