KyleKatarn Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Witam. Zakupiłem niedawno 19'' monitorek LG W1942T - PF W trybie wide obraz jest bardzo dobry i nie mam do niego zastrzeżeń, natomiast gdy przełączam na 4:3 obraz robi się dosyć rozmazany (zwłaszcza widać to na czcionkach) Ustawiłem rekomendowaną rozdzielczość, zainstalowałem najnowsze stery do grafy i monitora, bawiłem się fazą, ostrością, częstotliwością odświeżania ale nie pomaga :( Co radzicie? Czy mam wymienić ten monitor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Witam. Zakupiłem niedawno 19'' monitorek LG W1942T - PF W trybie wide obraz jest bardzo dobry i nie mam do niego zastrzeżeń, natomiast gdy przełączam na 4:3 obraz robi się dosyć rozmazany (zwłaszcza widać to na czcionkach) Ustawiłem rekomendowaną rozdzielczość, zainstalowałem najnowsze stery do grafy i monitora, bawiłem się fazą, ostrością, częstotliwością odświeżania ale nie pomaga :( Co radzicie? Czy mam wymienić ten monitor? Hehe dobre sobie :) Człowieku, LCD powinien pracować tylko w swojej natywnej rozdzielczości czyli w tym przypadku bo to 19" rozdzielczość 1440x900, tylko wtedy obraz bedzie taki jak powinien. Dzisiejsze LCD dobrze sobie radza z przeskalowywaniem do innych rozdzielczosci i tak jak piszesz obraz robi sie lekko nieostry, gdybys przestawil tak LCD kupiony pare lat temu to obraz byl tak tragiczny ze nie dalo sie pracowac wiec nie przesadzaj. A wogole skoro jak piszesz ustawiasz rekomendowaną rozdzielczosc to po co przestawiasz w tryb 4:3????????? Tryby 4:3 stosuje sie tylko wtedy jak masz stare gry (np diablo ) ktore wymuszaja rozdzielczosc np 1024x768 wtedy "sciskasz" obraz zeby nie byl rozciagniety na cala szerokosc panoramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyleKatarn Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Rozumiem, dzięki za szybkie oświecenie akodo, to mój pierwszy lcd, trochę techniki i się człowiek gubi :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...