hallan Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Otóż mam problem z monitorem. po uruchomieniu 2 gier farcry oraz assasin creed's po paru minutach gry monitor traci połaczenie z komputerem i jedynie co mogę zrobic to restart komputera:/ procek Intel® Core2 CPU E8400 # 3.00GHz Płyta Asus p5q e Ramy 2gb kingston 800mhz dysk 500gb ale to chyba malo wazne karta graficzna asus radeon hd 4850 1gb zasilacz zapomnialem nazwe ale 450w jakis firmowy bo zalezalo mi na tym:D Pole Wartość Właściwości czujnika Typ czujnika HDD (ISA 290h) Temperatury Płyta główna 37 °C (99 °F) Seagate ST3500320AS 38 °C (100 °F) Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 2.26 V Aux 3.52 V +3.3 V 3.38 V +5 V 5.64 V +12 V 13.19 V -5 V -3.78 V Debug Info F FF 25 FF Debug Info T 37 00 00 Debug Info V 8D DC D3 D2 D9 FF 9D (03) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Otóż mam problem z monitorem...... Ale dlaczego twierdzisz że to problem z monitorem? Rozumiem że gdy jak to napisałeś "monitor traci połączenie z komputerem" możesz na ślepo zamknąć grę (np Alt+F4) i komputer działa, reaguje tylko monitor jest wyłączony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hallan Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Nie:) komputer na nic nie reaguje;/ po prostu tak jakby cos przerwalo polaczenie z komputerem ,i jeszcze slychac ten sam dzwiek co był w awari. Na innym forum napisała mi jedna osoba ze to zasilacz bo mam za wysokie napięcie na płycie głownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Czyli komputer chyba się po prostu zawiesza jeśli na nic nie reaguje... Co do napięć to jeśli płyta je dobrze podaje to są beznadziejne, 12V jak i reszta. "Napięcie rdzenia procesora 2.26 V" Oo to raczej nie jest możliwe na tej płycie. Stawiałbym na zasilacz albo płytę główną. Napisz lepiej co to za "markowy" zasilacz masz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hallan Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Czyli komputer chyba się po prostu zawiesza jeśli na nic nie reaguje... Co do napięć to jeśli płyta je dobrze podaje to są beznadziejne, 12V jak i reszta. "Napięcie rdzenia procesora 2.26 V" Oo to raczej nie jest możliwe na tej płycie. Stawiałbym na zasilacz albo płytę główną. Napisz lepiej co to za "markowy" zasilacz masz :P Zasilaczyk na 90% be quiet 450 wat. Nie wiem dlaczego ale mam tak narazie tylko przy 2 grach ,gralem dzis jeszcze w counter strika ponad godzine i nic sie nie dzialo;/ Do tego jeszcze chyba mi naped padl bo nie czyta zadnych plyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...