łysyjacek Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Cześć. Mam problem z iPlusem i modemem Option Icon. Zrywa połączenie co jakiś czas, potem nie chce się połączyć, a system nie uruchomia ponownie - zwiecha na "zapisywaniu ustawień". Czasem nawet po restarcie są problemy - wtedy musze odłączyć modem od portu USB. Problem występuje zarówno jak działa po GPRS, EDGE, UMTS czy HSDPA. Także nie jest to sprawa zasięgu, jak tłumaczyli mi na infolinii. Wyczytałem gdzieindziej, że to jakiś konflikt IRQ. Jak to naprawić, co zrobić? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 zobacz czy masz w biosie opcje do zmainy irq jeśli tak to pogrzeb tam i powinno działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Jest tylko opcja zmiany "serial ports" co jak się domyślam odpowiada USB. A nie jest przypadkiem tak, że WinXP ignoruje ustawienia biosu i sam przydziela IRQ? Zmiany w biosie nic nie dają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc? Czy wymiana modemu na inny by coś dała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...