Skocz do zawartości
crackers

Jaki BIOS i skąd do Radeona 9500 Pro???

Rekomendowane odpowiedzi

No więc... zamierzam kupić Radeona 9500 Pro 128MB TV. Podobno można go przerobić na 9700 albo... 9700 Pro... skleroza, nie pamiętam :). Kojarze też, że można to zrobić przez zmianę BIOS-a (skąd go <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> i czy wystarczy samo sflashowanie, bo... podobno ATI blokuje taka mozliwosc) i... chyba to byla robota sasiadow zza wschodniej granicy... przylutować trzeba było coś :). Iii... jaki zasilacz do tego (na razie mam starą 2-setkę :D ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bosze.... który to już raz. RADEONA 9500PRO NIE PRZEROBISZ NA RADEONA 9700 :!: :!: :!: :evil:

A zmiana biosu na tej karcie pozwala na podkręcanie, które jest fabrycznie w większości zablokowane.

PS Szybko zmień zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sorry, ale nie jestem często na forum. :)

Hmmm.. no dobra, to już wiem prawie wszystko oprócz tego czy... przypadkiem nie macie linka do tej przeróbki co byla na ruskiej jakiejs stronie, co... kombinowali cos przy 9500 albo 950 pro... hm?

Btw...

DZISIAJ MAMY DOKLADNIE ROK MOJEGO ISTNIENIA NA FORUM !!! :DDDDDDD

HURRA!!! :))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm rok, a takich w sumie podstawowych rzeczy nie wiesz ;)

Linka nie znam, ale bios do wymiany był gdzieś na twojepc.pl (ja taki ściągnąłem) i wtedy może sobie kręcić "ile fabryka dała".

A mod sprzetowy działał tylko z kartami na starym PCB - teraz byłoby chyba cudem dostanie takiej karty "przerabialnej"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Linka nie znam, ale bios do wymiany był gdzieś na twojepc.pl (ja taki ściągnąłem) i wtedy może sobie kręcić "ile fabryka dała"...

Krootki mogbys mi przeslac na maila ten biosik do podkrecania :?: Szukam juz go od dluzszego czasu i nie moge go nicgdzie dopasc :cry:

Bylbym Ci dozgonnie wdzieczny...

moj adresik : bull_terrier@go2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...