Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Do wyboru są dwie karty dźwiękowe

http://www.allegro.pl/item458804135_auzent...7_1_cinema.html

http://www.allegro.pl/item458762723_audiot...y_7_1_hifi.html

która będzie lepsza do filmów i muzyki? gierki są drugorzedne

Sprawy interesujące mnie... Czy audiotrak ma DTS Connect? albo chociaż DD Live? zalezy mi na tym bo karta będzie podłączona optycznie z amplitunerem (sprzęt w podpisie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wybrał Auzena, choć raczej mało opinii o nim w naszych rodzimych forach :) poszukaj opinii za granicą.

Prodigy 7.1 jest chwalone, ale Auzen to produkt nowszy i wg mnie ciekawszy (szczególnie jeśli interesuje cię połączenie cyfrowe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myśle, że Auzen będzie lepszy. Opinni na temat tej karty jest niewiele :/ na stronie Auzena jest troche linków do testów ale tam są tylko karty HDA 7.1 czyli troche inne jednak :( albo ja szukać nie umiem ^^

Chyba, że są jeszcze jakieś alternatywy dla tych dwóch kart?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o Auzenie ja ci trochę mogę opisać w skrócie karta bdb , encodery DTS/DD itd. wykonanie jak to auzen bdb, wymienialne op-ampy ogólnie bardzo udana produkcja.

A ten prodigy do muzyki ok sam chip już mocno leciwy ale jeszcze jary, mimo że mały SNR ma i ogólnie stery ekhem n/c jeszcze zależy od konfiga to podzespoły są ok jakości i gra to ładnie ale ja bym za to chcąc nie chcąc nie dał tyle grosza co innego za HD2 :).

Patrząc na twego siga i biorąc pod uwagę dobrodziejstwa i zalety encodera DTS w zestawieniu z amplikiem są nie zaprzeczalne po prostu, poza tym jak kupisz sobie jakieś dobre słuchawki to będziesz mógł się bawić w wymianę op-ampów. No i będzie ci to działać :) jak trzeba z audiotrakiem nie jest to takie oczywiste.

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta dotarła, zainstalowałem ją, ściągnołem najnowsze sterowniki i niestety DTSu nie było :/ musiał się pobawić w AC3Filter żeby wszystko było dobrze hehe. Bez DTSu nie było wielkie różnicy w porównaniu z integrą, po włączeniu go jest o wiele lepiej, bas jest głęboki i czysty, dźwięk bardziej szczegółowy i naprawde ma się wrażenie przestrzeni, a narazie TYLKO MP3 słuchałem! czeka na mnie FILM w DTS i DD :]

Narazie słuchałem tylko Linkin Park, Roba Zombie i Scootera narazie na więcej nie mam czasu :/ musze się wynosić z domu, a najchętniej rozsiadł bym się i delektował muzyką :D

Więcej napisze jak wróce, najgorsze jest to, że nie wiem jak opisać wrażenia do końca :D ale po tych 15-20 minutach muzyki stwierdzam, że warto było wydać 390zł :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi