irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 juz myslalem, ze rda+ nie ma tajemnic przede mna, a jednak ;) mam 2 kostki 256 w dualu, ale chcialbym dorzucic jeszcze 512mb i nie wiem, czy 2x256 i 512 razem wszystkie beda dzialac na 128bitow. Te same kosci TwinMOS 333 na mtec kosciach. W instrukcji pisza, ze przy obsadzeniu 2 slotow jest 'PREFERED' jak kosci sa tej samej wielkosci. A co jesli w jednym banku bedzie 2x256 a w drugim 1x512???? Pomozcie mi, nie chce sprzedawac tych kosci, bo sa zajebiste i mi zal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 nie zadziala, zamien 2x256 na 512 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 czemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 jak wymienisz 2x256 na 1x512 bedziesz mial wciaz 1gb ramu, ale na dual ddr nie mozna uzyskac 128 bitow na trzeciej kosci, bo ona nie ma pary. dwie pierwsze sa sparowane i maja w sumie pasmo 128 bit szerokosci. 3 kosc musi byc 64. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo23 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 No wlasnie czemu nie. Czy ktos to sprawdzal organoleptycznie? W instrukcji Epoxa jak byk jest napisane ze bedzie dzialac Strona 3-6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 jak wymienisz 2x256 na 1x512 bedziesz mial wciaz 1gb ramu, ale na dual ddr nie mozna uzyskac 128 bitow na trzeciej kosci, bo ona nie ma pary. dwie pierwsze sa sparowane i maja w sumie pasmo 128 bit szerokosci. 3 kosc musi byc 64. troche sie mijasz z prawda, bo dualddr dziala na 3 kosciach tez. RTFM! ;) pytanie, czy jedna moze byc 512, gdy 2 sa 256mb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Tak napisał Diablo jest to napisane w instrukcji nie widzę powodów żeby nie miało działać te 256 musisz tylko włożyć do 2 i 3 slotu, a jak nie zadziała to wymień 2x256 na 1x512 i po kłopocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 dual ddr dziala chyba przy kostkach o takich samych pojemnosciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 no wlasnie nie jestem pewnien i czekam na kogos kto wie to na pewno, bo tych kosci nie chce sprzedawac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 a ja polece zajzec w support na stronie epoxa pytanie jak w sam raz n jakiegos faka jak nie email i tu mozesz sie zdziwic na dwa sposoby, albo dostaniesz maila zaraz, albo juz zapomnisz ze wyslales i nagle trach odp hehe :-) tam tez jest wiedza POZDRO 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2003 jak wymienisz 2x256 na 1x512 bedziesz mial wciaz 1gb ramu, ale na dual ddr nie mozna uzyskac 128 bitow na trzeciej kosci, bo ona nie ma pary. dwie pierwsze sa sparowane i maja w sumie pasmo 128 bit szerokosci. 3 kosc musi byc 64. troche sie mijasz z prawda, bo dualddr dziala na 3 kosciach tez. RTFM! ;) pytanie, czy jedna moze byc 512, gdy 2 sa 256mb. no fuckt :wink: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 wg pana ze sklep.barwkomp.pl nie pojdzie, wg gosci z forum nforcershq dziala bez przeszkod: http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic....p?p=90839#90839 Epox napisal, ze takie ustawienie "moze powodowac problemy" . co to znaczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 dual ddr wymaga kosci o tych samych pojemnosciach jak zreszta juz ktos tu chyba wspominal pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 no najlepiej pożycz od kumpla 512 i zobacz :) Też jestem ciekaw tylko że nikt nie ma 512 w 1 kości i nie mam skąd wytrzasnąć. Teoretycznie ja obsadzisz w bankach 2 i 3 po 256 a do b1 walniesz 512 to w obu będzie tyle samo ramu, nie? Też się w sumie zastanawiałem jak to jest z tym dualem... P.S. Mały OT. Kumpel niedawno poszedł do sklepu żeby mu kompa na 8rda+ złożyli. Kolesie się buntowali, że epox to g**** i proponowali ofkoz k7s6a, ale za moją radą gościu był nieugięty i wziął rda+. Potem się okazało że wsadzili mu ramy na banki 2 i 3 tak, że nie chodziły w dualu. Potem kolesie się tłumaczyli, że "chcieli włączyć dual ddr ale nie wiedzieli co to jest 128-bit..." (!!!!!!) Myślałem że wyskoczę przez okno jak to usłyszałem. WNIOSEK: Ze zrozumieniem duala na serio jest sporo problemów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 no najlepiej pożycz od kumpla 512 i zobacz :) Też jestem ciekaw tylko że nikt nie ma 512 w 1 kości i nie mam skąd wytrzasnąć. Teoretycznie ja obsadzisz w bankach 2 i 3 po 256 a do b1 walniesz 512 to w obu będzie tyle samo ramu, nie? Też się w sumie zastanawiałem jak to jest z tym dualem...No tez nie mam od kogo wziac... Pewnie to dziala, ale jak naisali mi z Epoxa, nie moga zagwarantowac w 100% stabilnosci systemu. To pewnie znaczy, ze dziala, ale raz na milion nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...