Skocz do zawartości
fuxmen

pytanko o speed fana

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie słyszałem, że na tym co mam w podpisie można wycisnąć jeszcze więcej ale pod windowsem w speed fanie

na jakie wartości ustawić, żeby było dobrze i czy po ewentualnym zwisie wszytko wróci do normy po restarcie?

oto możliwości:

po kolei fsb/pci/ram

1. 160/30/120 MHZ

2. 166/31,3/125 MHZ

3. 166/33,3/166 MHZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po twoim podpisie widzę że możesz te ustawienia sobie odpuścić :wink: (Masz chyba sdram)

Na tej płycie aby odpalić na 166 potrzebne są dobre pamięci ddr333

A jak coś to opcja 3 jest tylko słuszna.

Trochę już o tym było i powinieneś lepiej szukać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

now iem że było ale nie mogę znaleść odpowiedzi co się stanie jak się zwiesi??

mój ram i tak jest dobry jak na no name idzie na 150 to może na 166 by poszedł :))

Sam na sdramach miałem na 150 CL=2 a na 166 nawet na najsłabszych timingach nie wstawał

Teraz jak chcę mogę puścić na 166 ale wolę 147 i max tiningi

Jak się zwiesi to odłączasz zasilanie restartujesz kompa i po sprawie jak nie odpali reset Biosa i po sprawie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile pamiętam w speedfanie jest zakładka pozwalająca wybrać rodzaj płyty a epoxa tam niema. Czy można to jakoś uzupełnić przez zassanie np. jakiegoś *.dll-a.

A w ustawieniach prędkości wentylatora nie działa to płynnie. Odczuwalny spadek prędkości następuje przy 10%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

puściałem w speed fanie na 166/166 i zwiecha nie chce mi sie nawet próbować na 160 bo mi ramy spowolni a i tak pewnie będzie zwiecha czebabyło istert po uruchomieniu bo mi to zapisało gdzieś i się mu po... w głowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...