Velogroso Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Witam, Mam problem poniewaz gdy odpalam nazedzie diagnostyczne widze ze taktowanie mojego quada zmienia sie. raz jest 1600mHz a raz normalnie 2400mHz. Rowniez napiecie na procku skacze bardzo mocno. Czego to moze byc przyczyna? Rowniez mam problem z ramem Kingston value 2x2gb ddr2 800mhz w narzedziu diagnostycznym pokazuje ma dram frequency 400mhz.. :/ Plyta Asus p5k q6600 gtx260 gainward 2x2gb kingston modecom volcano 650W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) RTFM! ... napiszę... zauważ, że taktowanie/napięcie rośnie gdy wzrasta użycie procesora, a spada, gdy procesor jest bezczynny - oszczędzanie energii. RAM taktowanie 800 jest to taktowanie efektywne, nominalne 400 jest jak najbardziej prawidłową wartością Edytowane 28 Października 2008 przez kwasior500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mato22 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) W biosie wyłącz EIST i C1E. Ogólnie chodzi o to ze płyta to inteligentna "istota" i probuje obniżyc zapotrzebowanie na energie kiedy moc obliczeniowa procesora jes nie potrzebna jak idle (net,mp3 itd). A poza tym jak poprzednik napisał manual sie kłania. Ależ ślicznie to napisał Kwasior super !! :) Co do ramu tak jak Kwasior mówi. Edytowane 29 Października 2008 przez mato22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...