Skocz do zawartości
wiszow

Toshiba A-60 Jak Zamontowac Kartę Wifi?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na tym forum :-D

Miałbym pytanie do użytkowników Toshiby A60-199. Kupiłem własnie do niej karte wifi AR5BMB-43. Laptop ma dedykowane miejsce na kartę, po odkręceniu wieczka 4 jest go nawet sporo, ale nie mogę się dopatrzeć slota gdzie mógbym włożyć AR5BMB-43. Doradzano mi zdjęcie obudowy. Udało się to po części. Nie odkręcałem do końca w obawie pozrywania tasiemek. Gdzie mogłby się znajdować ten slot? Proszę doradźcie nie sądziłem że będzie to aż taki problem. Producentowi specjalnie chyba zależy na utrudnieniu życia użytkownikowi :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem w internecie i bylt 2 wersje Toshiby A60/A65 , jedna miała slot minipci i antene (i zainstalowaną już na starcie kartę wifi) a druga wersja nie miała wlutowanego gniazda minipci i nie miała anteny. Jesli masz wersje bez anteny i slotu minipci to zostaje ci wifi na pcmcia

Dołączona grafikaDołączona grafika

port minipci powinien być w okolicach portu LPT (na czerwono zaznaczyłem na zdjęciu), jak porównasz na allegro plyty do Tośki A60 to zorientujesz się że część ma w tym miejscu slot minipci a cześć nie ma tego slotu.

źródło http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=117853

Edytowane przez romek-o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem w internecie i bylt 2 wersje Toshiby A60/A65 , jedna miała slot minipci i antene (i zainstalowaną już na starcie kartę wifi) a druga wersja nie miała wlutowanego gniazda minipci i nie miała anteny. Jesli masz wersje bez anteny i slotu minipci to zostaje ci wifi na pcmcia

Dołączona grafikaDołączona grafika

port minipci powinien być w okolicach portu LPT (na czerwono zaznaczyłem na zdjęciu), jak porównasz na allegro plyty do Tośki A60 to zorientujesz się że część ma w tym miejscu slot minipci a cześć nie ma tego slotu.

źródło http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=117853

Dokładnie jak na Twoim zdjeciu mam tylko ślad na płytce gdzie powinien być slot. Gdzie więc powinienem poszukać pcmcia? Dzięki za wcześniejszą odpowiedź. Może to nie jest takie trudne i jak dasz jeszcze namiar na pcmci to bedę miał wszystko zintegrowane. Teraz motam się z zewnetrznym odbiornikiem. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wygląda większość produktów PCIMCIA

http://www.allegro.pl/item472400331_modem_...umts_hsdpa.html

nie jest to sprzęt zintegrowany - wkładasz ją w odpowiednie wycięcie w obudowę z boku laptopa

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi