wiszow Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Witam wszystkich na tym forum :-D Miałbym pytanie do użytkowników Toshiby A60-199. Kupiłem własnie do niej karte wifi AR5BMB-43. Laptop ma dedykowane miejsce na kartę, po odkręceniu wieczka 4 jest go nawet sporo, ale nie mogę się dopatrzeć slota gdzie mógbym włożyć AR5BMB-43. Doradzano mi zdjęcie obudowy. Udało się to po części. Nie odkręcałem do końca w obawie pozrywania tasiemek. Gdzie mogłby się znajdować ten slot? Proszę doradźcie nie sądziłem że będzie to aż taki problem. Producentowi specjalnie chyba zależy na utrudnieniu życia użytkownikowi :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 (edytowane) czytałem w internecie i bylt 2 wersje Toshiby A60/A65 , jedna miała slot minipci i antene (i zainstalowaną już na starcie kartę wifi) a druga wersja nie miała wlutowanego gniazda minipci i nie miała anteny. Jesli masz wersje bez anteny i slotu minipci to zostaje ci wifi na pcmcia port minipci powinien być w okolicach portu LPT (na czerwono zaznaczyłem na zdjęciu), jak porównasz na allegro plyty do Tośki A60 to zorientujesz się że część ma w tym miejscu slot minipci a cześć nie ma tego slotu. źródło http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=117853 Edytowane 30 Października 2008 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiszow Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 czytałem w internecie i bylt 2 wersje Toshiby A60/A65 , jedna miała slot minipci i antene (i zainstalowaną już na starcie kartę wifi) a druga wersja nie miała wlutowanego gniazda minipci i nie miała anteny. Jesli masz wersje bez anteny i slotu minipci to zostaje ci wifi na pcmcia port minipci powinien być w okolicach portu LPT (na czerwono zaznaczyłem na zdjęciu), jak porównasz na allegro plyty do Tośki A60 to zorientujesz się że część ma w tym miejscu slot minipci a cześć nie ma tego slotu. źródło http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=117853 Dokładnie jak na Twoim zdjeciu mam tylko ślad na płytce gdzie powinien być slot. Gdzie więc powinienem poszukać pcmcia? Dzięki za wcześniejszą odpowiedź. Może to nie jest takie trudne i jak dasz jeszcze namiar na pcmci to bedę miał wszystko zintegrowane. Teraz motam się z zewnetrznym odbiornikiem. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) tak wygląda większość produktów PCIMCIA http://www.allegro.pl/item472400331_modem_...umts_hsdpa.html nie jest to sprzęt zintegrowany - wkładasz ją w odpowiednie wycięcie w obudowę z boku laptopa Edytowane 5 Listopada 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...