Skocz do zawartości
Kebob

Problem Z Realtekiem 8139

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

walczę z takim o to problemem:

mimo, że kabel sieciowy jest podłączony to karta wypisuje, że "kabel sieciowy jest odłączony" :/

A karta działa dopóki nie zacząłem robić updatów windowsa, na początku karta działała normalnie, a potem bluescreen i po restarcie karta już nie działa.

Odinstalowywałem, wyłączałem/włączałem i nic nie pomaga.

Kabel sprawny, bo ciągle go przepinam pomiędzy laptopem a swoim kompem.

Laptop to Maxdata z Celeronem 1.4, 512MB.

Akcja toczy się pod windowsem XP SP2.

Na co dzień karta sieciowa nie jest wykorzystywana, bo dziadek ma iPlus'a

P.S.

Tak teraz mi się przypomniało, że tuż przed bluscreenem pojawił się alert windowsowy, ze w ciągu 60sec system zostanie wyłączony (tak jak to bywało przy Blasterze), ale nie obstawiałbym wirusa, bo pierwsze co zrobiłem po włączeniu świeżego XP to zainstalowałem Avasta i go uaktualniłem do najnowszej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem cos podobnego, myslalem ze sieciowka zaliczyla zgona. Po podlaczeniu "kabel sieciowy odlaczony".

Sprawdzilem z kamera sieciową, to samo.

Programy diagnostyczne realteka glupialy.

Przeskanowalem kompa ad-aware i jakims onlineowym antywirem, probowalem roznych sterownikow i zadzialalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi