Skocz do zawartości
-=YoGi=-

Swif Mcw60-r A Zlaczki Feser

Rekomendowane odpowiedzi

Kazdy zna bloczek, wiec jego nie bede przedstawial, a zlaczki niedawno pojawily sie coolingu. No i tu moje pytanie, czy jak je wkrece (badz te kątowe), to czy nic mi nie bedzie cieklo? no i czy wogole da sie wkrecic, bo w tym topie jest specjalny frez pod swifowe oringi.

Podobne pytanie mialbym w stosunku do zlaczek d-tek (takich samych co w blokach od d-teka), czy bedzie pasowalo, czy moze lepiej wziac swifowe hi-flow.

Edytowane przez -=YoGi=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat posiadam wszystkie wymienione wyzej elementy wiec dorzuce 2 slowa.

Zarowno zlaczki D-Teka jak i swiftecha beda ok na MCW60, ja uzywam ich wymiennie w ukladzie opartym practycznie na klockach swifa.

Co do EK nie wypowiem sie, jako ze akurat mam je wkrecone w inny blok w innym ukladzie, a rozmontowywac 2 uklady dla zaspokojenia czyjejs ciekawosci jakos mi sie nie chce... zwlaszca ze ja nie jestem wogole ciekaw :)

Raczej powiedzial bym ze moze byc z nimi problem, wyzlobienie pod Oring jest dosc spore, a oringi na plastikach swifa grube, niestety EK za dlugiego gwintu nie maja, podobnie jak koolance, tak ze za bezpieczne to by nie bylo, do tego w Swifach od metalowych zlaczek czasem delikatnie sie scinaja gwinry, ja bym nie radzil probowac takiej zabawy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akurat posiadam wszystkie wymienione wyzej elementy wiec dorzuce 2 slowa.

Zarowno zlaczki D-Teka jak i swiftecha beda ok na MCW60, ja uzywam ich wymiennie w ukladzie opartym practycznie na klockach swifa.

Co do EK nie wypowiem sie, jako ze akurat mam je wkrecone w inny blok w innym ukladzie, a rozmontowywac 2 uklady dla zaspokojenia czyjejs ciekawosci jakos mi sie nie chce... zwlaszca ze ja nie jestem wogole ciekaw :)

Raczej powiedzial bym ze moze byc z nimi problem, wyzlobienie pod Oring jest dosc spore, a oringi na plastikach swifa grube, niestety EK za dlugiego gwintu nie maja, podobnie jak koolance, tak ze za bezpieczne to by nie bylo, do tego w Swifach od metalowych zlaczek czasem delikatnie sie scinaja gwinry, ja bym nie radzil probowac takiej zabawy...

nie EK tylko Feser :P ale to pewnie maly blad :D

w sumie doszedlem do wniosku, ze pewnie wezme zlaczki swifa na bloczek, a do reszty ukladu zamowie d-teki. z tego co sie orientuje, to maja taka sama wewnetrzna srednice, wiec powinno byc miodzio :) a do topu czy ma chlodnice bardziej sie nadadza zlaczki z frezem pod oring.

w sumie jeszcze mysle nad Tygonkiem do mojego ukladu ( 10/16 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do złączek skręcanych Fesera, pojawiają się doniesienia userów np. Plastek, że wąż można wyciągnąć ze złączki. Ktoś wie coś więcej <_<

a na swifta 10/13 skręcana nie wejdzie weź zwykłą choinkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odkopie temat, czy DangerDen NK14 bedzie pasowal w mcw60? tzn, czy nie bedzie cieknac i czy bedzie sie dobrze trzymac.

Jak narazie moje poszukiwania dobrych zlaczek sa w czarnym punkcie hehe. Nigdzie nie moge dostac D-tek`owych.

złączka na tygonie daje radę ... nie miałem żadnego przecieku bez opasek oczywiście

tygon 1/2ID czyli tłuścioch, na mniejszym powinno być jeszcze lepiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi