-=YoGi=- Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 (edytowane) Kazdy zna bloczek, wiec jego nie bede przedstawial, a zlaczki niedawno pojawily sie coolingu. No i tu moje pytanie, czy jak je wkrece (badz te kątowe), to czy nic mi nie bedzie cieklo? no i czy wogole da sie wkrecic, bo w tym topie jest specjalny frez pod swifowe oringi. Podobne pytanie mialbym w stosunku do zlaczek d-tek (takich samych co w blokach od d-teka), czy bedzie pasowalo, czy moze lepiej wziac swifowe hi-flow. Edytowane 31 Października 2008 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 akurat posiadam wszystkie wymienione wyzej elementy wiec dorzuce 2 slowa. Zarowno zlaczki D-Teka jak i swiftecha beda ok na MCW60, ja uzywam ich wymiennie w ukladzie opartym practycznie na klockach swifa. Co do EK nie wypowiem sie, jako ze akurat mam je wkrecone w inny blok w innym ukladzie, a rozmontowywac 2 uklady dla zaspokojenia czyjejs ciekawosci jakos mi sie nie chce... zwlaszca ze ja nie jestem wogole ciekaw :) Raczej powiedzial bym ze moze byc z nimi problem, wyzlobienie pod Oring jest dosc spore, a oringi na plastikach swifa grube, niestety EK za dlugiego gwintu nie maja, podobnie jak koolance, tak ze za bezpieczne to by nie bylo, do tego w Swifach od metalowych zlaczek czasem delikatnie sie scinaja gwinry, ja bym nie radzil probowac takiej zabawy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 akurat posiadam wszystkie wymienione wyzej elementy wiec dorzuce 2 slowa. Zarowno zlaczki D-Teka jak i swiftecha beda ok na MCW60, ja uzywam ich wymiennie w ukladzie opartym practycznie na klockach swifa. Co do EK nie wypowiem sie, jako ze akurat mam je wkrecone w inny blok w innym ukladzie, a rozmontowywac 2 uklady dla zaspokojenia czyjejs ciekawosci jakos mi sie nie chce... zwlaszca ze ja nie jestem wogole ciekaw :) Raczej powiedzial bym ze moze byc z nimi problem, wyzlobienie pod Oring jest dosc spore, a oringi na plastikach swifa grube, niestety EK za dlugiego gwintu nie maja, podobnie jak koolance, tak ze za bezpieczne to by nie bylo, do tego w Swifach od metalowych zlaczek czasem delikatnie sie scinaja gwinry, ja bym nie radzil probowac takiej zabawy... nie EK tylko Feser :P ale to pewnie maly blad :D w sumie doszedlem do wniosku, ze pewnie wezme zlaczki swifa na bloczek, a do reszty ukladu zamowie d-teki. z tego co sie orientuje, to maja taka sama wewnetrzna srednice, wiec powinno byc miodzio :) a do topu czy ma chlodnice bardziej sie nadadza zlaczki z frezem pod oring. w sumie jeszcze mysle nad Tygonkiem do mojego ukladu ( 10/16 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Złączki bitspowera nie wchodzą na mcw60 nie wiem jak z podróbami fesera.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Złączki bitspowera nie wchodzą na mcw60 nie wiem jak z podróbami fesera.... nie wchodza czy zahaczaja o siebie w pewnym miejscu? bo to roznica :) mi na przyklad koolance haczy sie na bloku EK na SB ale po malych kombinacjach jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 co do złączek skręcanych Fesera, pojawiają się doniesienia userów np. Plastek, że wąż można wyciągnąć ze złączki. Ktoś wie coś więcej <_< a na swifta 10/13 skręcana nie wejdzie weź zwykłą choinkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 odkopie temat, czy DangerDen NK14 bedzie pasowal w mcw60? tzn, czy nie bedzie cieknac i czy bedzie sie dobrze trzymac. Jak narazie moje poszukiwania dobrych zlaczek sa w czarnym punkcie hehe. Nigdzie nie moge dostac D-tek`owych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 odkopie temat, czy DangerDen NK14 bedzie pasowal w mcw60? tzn, czy nie bedzie cieknac i czy bedzie sie dobrze trzymac. Jak narazie moje poszukiwania dobrych zlaczek sa w czarnym punkcie hehe. Nigdzie nie moge dostac D-tek`owych. złączka na tygonie daje radę ... nie miałem żadnego przecieku bez opasek oczywiście tygon 1/2ID czyli tłuścioch, na mniejszym powinno być jeszcze lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...