Gość Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam Mam pytanie, którą karte WIFI USB bardziej polecacie Edimax EW-7318USG czy TONZE UW-6200C1 Karta usb bedzie podlaczona do notebooka, internet z darmowego hotspota. Dlatego ze hotspot jest dosyc daleko to do karty bedzie podlaczona antena panelowa interline 14dbi, dlatego musi byc wyjscie RP-SMA. Tak wiec która karta usb bardziej polecacie ktora jest lepsza a moze jakas inna? Z gory dzieki za info. P.S. WIFI wbudowane w notebooka jest za slabe (tzn antena) nie piszcie tez ze lepiej kupic jakas karte pod PCMCIA bo w notku mam wejscie express card. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 bez porównania mocniejsza jest karta tonze; jeżeli jednak chodzi o stabilośc działania to ciężko mi powiedzieć bo mam tylko jedną taką w sieci i to u klienta który niewiele używa netu; edimaxy mam 4; chodzą stabilnie choć jakość sygnału nie jest rewelacyjna, ale skoro piszesz że łapiesz z wbudowanej to powiino wystarczyć ps. ja bym kupił tonze :) (lub minitar ew. zamiennik CC&C, mają wygodnie wyprowadzony wtyk rpsma) http://www.wisp.pl/index.php?k49,karty-usb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...