LPKorn3324 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 hej, w sobotę padł mi komp konkretnie w czasie pracy wyłączył się i już nie wstał. robiłem restet cmosem, podłączyłem zasilacz na nowo i nic- komp nie odpala się nawet. Zasilacz sprawdzony na innym kompie- działa więc wina raxczej mobo. I teraz pytanie: mobo jest na gwarancji ale zmieniałem na nim tą suszarkę na pentagrama miedzianego, rozumiem, że teraz muszę zamontować ponownie to standardowe chłozenie. Pytanie tylko czy to przejdzie? Ten oryginalny radiator byl nasmarowany jakimś różowym g*****, którego nie posiadam ;) mam tylko jaką pastę ac chyba silvr czy jakoś tak. Jest szansa na uwzględnienie takiej reklamacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 hej, w sobotę padł mi komp konkretnie w czasie pracy wyłączył się i już nie wstał. robiłem restet cmosem, podłączyłem zasilacz na nowo i nic- komp nie odpala się nawet. Zasilacz sprawdzony na innym kompie- działa więc wina raxczej mobo. I teraz pytanie: mobo jest na gwarancji ale zmieniałem na nim tą suszarkę na pentagrama miedzianego, rozumiem, że teraz muszę zamontować ponownie to standardowe chłozenie. Pytanie tylko czy to przejdzie? Ten oryginalny radiator byl nasmarowany jakimś różowym g*****, którego nie posiadam ;) mam tylko jaką pastę ac chyba silvr czy jakoś tak. Jest szansa na uwzględnienie takiej reklamacji? Zakladaj chlodzenie originalne z jakaolwiek pasta. Na tej DFI nie ma plomb wiec nie ma problemu. Jak mostek nie jest fizycznie iszkodzony to spokojnie oddac na gware. IMO temat do zamkniecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Cześć. Miałem podobną sytuacje jak twoja, tzn ta sama płyta z wymienionym radiatorem też na miedzianego pentagrama. A płyta padła mi od tego, że podczas transportu radiator się lekko poluzował i nie przywierał do chipsetu, dodatkowo lekko go ukruszył. Pogadałem z kolesiami ze sklepu (pcprojekt.pl) i wymienili mi płytę na nową. Musiałem tylko oddać oryginalne chłodzenie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...