mail'o Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Witam, mam pytanie : czy ma ktoś sposób/doświadczenia na podłączenie się z zewnątrz do sieci zabezpieczonej NAT ?? (konkretnie akademickiej Rivnet) Słyszałem że w tym celu osoba z sieci wypuszcza tunel do kompa na zewnątrz, a ten u siebie zapętla połącznie i jest łącze. Teoria prosta ale w praktyce nic mi z tego nie wychodzi :(. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 pogadaj z jakimś adminem niech ci jakieś konto założy gdzieśtam na jakimś serwerze który ma dostęp i tu i tu ja tak mam zrobione i sie dostaje bez problemu do sieci akademickiej, która :) jest podłączona też do rivenetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 No tak , to byloby najprostsze rozwiazanie , ale obawiam sie ze z kontem będą trudności więc szukam innych sposobów . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Witam, mam pytanie : czy ma ktoś sposób/doświadczenia na podłączenie się z zewnątrz do sieci zabezpieczonej NAT ?? (konkretnie akademickiej Rivnet) Słyszałem że w tym celu osoba z sieci wypuszcza tunel do kompa na zewnątrz, a ten u siebie zapętla połącznie i jest łącze. Teoria prosta ale w praktyce nic mi z tego nie wychodzi :(. Proszę o pomoc. Pewnie chodzi o ssh remote forward np: http://www.hackinglinuxexposed.com/article...s/20030309.html Daj znać jak coś zaskoczy, sam jestem zainteresowany. Pozdro dla mieszkańców Riviery :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...