Skocz do zawartości
bigarek

Wc Na Gpu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym założyć WC na moje GPU ASUS 8600GT (od czegoś trzeba zacząć)

A więc powiedzcie czy dobrze dobrałem części:

Pompka: Black Water Silent Pump 12V

http://www.cooling.pl/black-water-silent-p...odukt,1833.html

Blok: MNP Prison Pro V2

http://www.cooling.pl/mnp-prison-pro-v2-gp...ukt,132260.html

Chłodnica: Black Water Advanced 121 albo jakaś nagrzewnica powiedzcie co bedzie lepsze

A więc zastosował bym trójnóg z powodu cięcia kosztów, ale zastanawiam się czy jest potrzebny ponieważ ta pompka ma rezerwuar więc nie wiem

i jakieś węże 8/10 albo nie wiem jakie doradźcie mi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przede wszystkim napisz jaka kase jestes gotow przewidziec na to. widze ze w niedalekiej przyszlosci chcesz rozbudowywac uklad. podaj tez jakie przeslanki cie sklaniaja ku WC (a moze lepiej LC): cisza a moze temp lub jeszcze co innego? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a więc w przyszłości rozbuduje układ, ale na razie będzie oparty o jeden blok na GPU,

Przyczyną przejścia z LC na WC jest brak miejsca, a mianowicie dostałem w prezencie tuner TV na PCIE, i nie mieści sie on w gniezdzie z powodu coolera na GPU. Więc pomyślalem że to dobry moment na zaczęcie zabawy z WC, ponieważ chodziło mi to po głowie jakieś pół roku temu.

A więc kupiłbym napewno nowy blok,pompkę i resztę czyli węże krócce i tp,

ojciec załatwi mi jakąś nagrzewniczke a rezik wykonam sam z jakiegoś pojemnika, będe płacił tylko za blok pompkę i duperele, wieć pewnie chyby ze 250zł mnie to wyniesie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na myśli że jesteś w stanie kupić chodzenie wodne za 250zł na częściach dedykowanych by zwodować kartę graficzną

Coolriver 50zł

chłodnica 100zł

blok na gpu 40-70zł

Wszystko używki

a do tego węże

2m polixa 3zł

trójnik 1,5 zamiast rezerwuaru

ewentualnie brakujące złączki można dostać po 3zł sztuka

Da się? Pewnie że się da

A żeby odpicować nagrzewnice musisz też sporo pracy włożyć i nikt nie zagwarantuje Ci że to będzie działać dobrze, nie będą zatkane kanały [chyba że rozetniesz - kolejna robota]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaką pompkę wybrać bo obie wyglądają tak samo

Black Water Silent Pump 12V

Coolriver 2

a i jeszcze jak polecacie blok na moje Gpu

bo to ta sama pompka, tylko inna nazwa. co do bloczka, to moze byc nawet by Kyniek, albo Frost2Gpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi