bigarek Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam chciałbym założyć WC na moje GPU ASUS 8600GT (od czegoś trzeba zacząć) A więc powiedzcie czy dobrze dobrałem części: Pompka: Black Water Silent Pump 12V http://www.cooling.pl/black-water-silent-p...odukt,1833.html Blok: MNP Prison Pro V2 http://www.cooling.pl/mnp-prison-pro-v2-gp...ukt,132260.html Chłodnica: Black Water Advanced 121 albo jakaś nagrzewnica powiedzcie co bedzie lepsze A więc zastosował bym trójnóg z powodu cięcia kosztów, ale zastanawiam się czy jest potrzebny ponieważ ta pompka ma rezerwuar więc nie wiem i jakieś węże 8/10 albo nie wiem jakie doradźcie mi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 przede wszystkim napisz jaka kase jestes gotow przewidziec na to. widze ze w niedalekiej przyszlosci chcesz rozbudowywac uklad. podaj tez jakie przeslanki cie sklaniaja ku WC (a moze lepiej LC): cisza a moze temp lub jeszcze co innego? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Zapewne przeszukałeś wcześniej tematy innych userów :lol2: A tak na poważnie to ile masz kasy na wc? Tylko chcesz chłodzić gpu? Nie lepiej zainwestować w to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigarek Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 a więc w przyszłości rozbuduje układ, ale na razie będzie oparty o jeden blok na GPU, Przyczyną przejścia z LC na WC jest brak miejsca, a mianowicie dostałem w prezencie tuner TV na PCIE, i nie mieści sie on w gniezdzie z powodu coolera na GPU. Więc pomyślalem że to dobry moment na zaczęcie zabawy z WC, ponieważ chodziło mi to po głowie jakieś pół roku temu. A więc kupiłbym napewno nowy blok,pompkę i resztę czyli węże krócce i tp, ojciec załatwi mi jakąś nagrzewniczke a rezik wykonam sam z jakiegoś pojemnika, będe płacił tylko za blok pompkę i duperele, wieć pewnie chyby ze 250zł mnie to wyniesie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Więc jeśli to będziesz chciał rozbudować to wszystko wymienisz... uszykuj 250zł to polinkujemy ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigarek Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 czyli mam rozumieć że blok pompa i inne drobiazgi wyniosą mnie 250zł, oczywiście będę miał nagrzewnice za free i rezerwuar homemade pewnie też za free Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Mam na myśli że jesteś w stanie kupić chodzenie wodne za 250zł na częściach dedykowanych by zwodować kartę graficzną Coolriver 50zł chłodnica 100zł blok na gpu 40-70zł Wszystko używki a do tego węże 2m polixa 3zł trójnik 1,5 zamiast rezerwuaru ewentualnie brakujące złączki można dostać po 3zł sztuka Da się? Pewnie że się da A żeby odpicować nagrzewnice musisz też sporo pracy włożyć i nikt nie zagwarantuje Ci że to będzie działać dobrze, nie będą zatkane kanały [chyba że rozetniesz - kolejna robota] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Arni dobrze prawi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigarek Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 a chłodnica na 2 wentyle 120mm czy jakaś inna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 a chłodnica na 2 wentyle 120mm czy jakaś inna?za 100 moze wyrwiesz nawet na 3x120mm, ale 2x120 juz bedzie bardzo przyzwoicie pilnowala temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigarek Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 a jaką pompkę wybrać bo obie wyglądają tak samo Black Water Silent Pump 12V Coolriver 2 a i jeszcze jak polecacie blok na moje Gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 a jaką pompkę wybrać bo obie wyglądają tak samo Black Water Silent Pump 12V Coolriver 2 a i jeszcze jak polecacie blok na moje Gpu bo to ta sama pompka, tylko inna nazwa. co do bloczka, to moze byc nawet by Kyniek, albo Frost2Gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) @Arni wiem, już zmieniłem Edytowane 9 Listopada 2008 przez hoobcio540 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 zły dział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...