Daegher Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Wiem, że moja wiadomość jest długa, ale nie wiem do kogo się zwrócić. Proszę o pomoc! Mam problem ze swoim komputerem. Wszystko zaczęło się w niedzielę rano. Kiedy włączyłem komputer, po wyświetleniu pulpitu od razu się restartował. Nie wiem dlaczego, postanowiłem odłączyć komputer od internetu i windows załadował się i działał bezproblemowo. Kiedy jednak podłączyłem kompa (wciąż włączonego) do sieci spowrotem, po dwóch sekundach zrestartował się. Wyłączyłem na chwilę PieCa, a po chwili włączyłem go spowrotem, by sprawdzić czy teoria z modemem jest prawdziwa. Od tamtego czasu jednak Windows nie włącza się w ogóle. Restartuje się zaraz przed tym jak ma się pojawić logo Windows i pasek ładowania. Próbowałem naprawiać system Windowsa, instalować go parę razy na dysku C (w innych folderach niż "C:\Windows") oraz na drugiej partycji dysku, ale zawieszał się w momencie "Ponownego uruchamiania systemu Windows..............". W ostateczności spróbowałem zainstalować na innym dostępnym w kompie dysku, lecz dalej to nic nie dało. Myślałem o tym, żeby zainstalować system ponownie w C:\Windows, ale, jak mnie instalator poinformował, mogłem stracić dużo ważnych rzeczy z Pulpitu i Moich Dokumentów, toteż wolałem nie ryzykować. Patrzałem też parę razy do BIOSu, ale nic tam nie zdziałałem. Próbowałem trybu awaryjnego, wiersza poleceń i też nic. Specyfika mojego kompa: Procesor Intel Pentium 4 3,2 GHz (chyba z HT) Płyta Główna ASUS P5VDC-MX Pamięć 512 RAM Grafika HIS Radeon 9600 Pro Dwa twardziele 250 GB i 80 GB (jeden napewno Seagate Barracuda, drugi nie jestem pewien) Zasilacz Take Me 350 SILENT Mam też takie "szczęście" do komputerów, że jak coś w nich siadało, to zawsze Płyta Główna. Z góry dzięki za waszą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 (edytowane) idz z dyskami do kolegi zgraj dane i na czysty dysk zainstaluj windowsa, po tym jaki burdel z instalacjami windowsa zrobiles na obydwu dyskach nie radzilbym instalowac go po raz kolejny bez porzadnego formata. watpie by to byla wina sprzetowa predzej wirus/bad sectory i baaalagan chociaz nie wykluczam ze byc moze masz cos nie teges ze sprzetem. osobiscie mialem podobna sytuacje jak mi padala zasilka. wez ja sprawdz u kolegi jesli mozesz edit. karta sieciowa zintegrowana czy na slocie pci ja masz? Edytowane 10 Listopada 2008 przez nuO3-Lzuruha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daegher Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 karta sieciowa? zintegrowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 zobacz jeszcze czy komp sie restertuje z kablem od neta w biosie czy tez w dosie jesli tak to zdecydowanie uwalona sieciowka ktora robi spiecia na mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubser Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 całkiem możliwe, że to przez sieciówke, ale na twoim miejscu zerknął bym do zasilacza. kiedyś kumplowi naprawiałem kompa, miał podobny problem, ciągłe restarty. sprawdziłem na swoim zasilaczu i już wszystko śmigało. Z ciekawości otworzyłem jego zasilacz i okazało się , że kawałek płytki przy kablach był mocno zjarany. A swoja drogą do uszkodzeń fizycznych często dochodzi z poziomu systemu, a tymbardziej z poziomu BIOSU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...