Celin Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 zaznaczam iz wyswietlacz podaje jako przykladowy, mozy byc tez inny w tych rozmiarach. ok teraz do sedna pytania. ciekawi mnie czy idzie "połączyc" taki wyświetlacz z taka czujką. czyli poprostu uciac czujke te od wyswietlacza i kabelki dolutowac/polaczyc z czujka od kulansa? czy ktos juz cos takiego probowal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Celin napisał(a): zaznaczam iz wyswietlacz podaje jako przykladowy, mozy byc tez inny w tych rozmiarach. ok teraz do sedna pytania. ciekawi mnie czy idzie "połączyc" taki wyświetlacz z taka czujką. czyli poprostu uciac czujke te od wyswietlacza i kabelki dolutowac/polaczyc z czujka od kulansa? czy ktos juz cos takiego probowal? teoretycznie bez problemu :) tylko dla pewnosci trzeba by zobaczyc specyfakacje techniczna obu czujnikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Ta pewnie, tylko co bedzie taki sensor pokazywal ? Temperature na marsie ? Jak nie masz mozliwosci kalibracji t ozapomnij o zmianie czujnika, nawet kupujac dedykowany czujnik do dedykowanego wyswietlacza najczesciej wypada kalibracje zrobic, bo bez tego rozrzut temperatur straszny jest i dokladnosc marna... Sam sie zastanawialem nad jakims tanim panelem i czujnikami z T-Balancera, niestaty pomysl uznalem za debilny, wystarczy popatrzec na specyfikacje T-balancera i dokladnosc czujnikow bez i po kalibracji... niestety zwykle tanie wyswietlacze tego nie umozliwiaja... jedyne rozwiazanie to dorobienie obudowy do tego czujnika coby go tak podlaczyc... lub zakup jakiegos dedykowanego panela kulansa... Zreszta masz na dole kompatybilnosc... "PC3/Exos-2 and later models" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ups Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Oczywiście ,żeby za słodko nie było dosyć ,że cena tych panelów od koolance jest kosmiczna to na dodatek w eu raczej ich nie dostaniesz:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 ja mam u siebie podobne czujniki poszukaj mojego moda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) Kup ten panelik (sam mam jest świetny) i do tego to: http://www.cooling.pl/feser-stopp-plug-g14...ukt,551082.html nawierć otworek 3mm, następnie nawiercasz 2mm wiertłem 6mm i wsuń czujkę. Zaklej klejem pistoletowym na gorąco i czujnik do płynu gotowy :wink: Edytowane 13 Listopada 2008 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Rozwiazanie seby chyba bedzie najlepsze i najtansze. Sam mam taki wlasnie plan co do czujnikow temp w mojej akasie :) Do O-tanka jakos wkrece, gorzej z MCRES, ale i na to patent sie znajdzie, trzeba tylko troszki czasu znalezc na zabawe :) @seba84_2005 - sama czujke tez izolowales ? W akasie wyglada to dosc solidnie, wiec podejrzewam ze jak w plynie utopie nic sie takiego nie stanie, zreszta wczesniej przetestuje jak to sie w zanurzeniu sprawuje :) Sporo bawilem sie akwatystyka, tam czyjniki w termoregularorach sa izolowane w dosc grubej koszulce, tak ze moze i pomeczyl bym sie troszke coby dodatkowo to zabezpieczyc, pytanie tylko jakiego przeklamania w odczycie mozna by sie po tym spodziewac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Tak bawiłem się już w to i działa tak od 2 miechów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Nie lepiej zainwestować w czujkę na dsie1820 ? Odpalić program i mieć wgląd nawet miesiąc w tył a koszt jest śmiesznie niski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Arni tylko ja nie chce bawic sie w elektronika :) dla takich ludzi jak ja ktos juz wymyslił gotowe rzeczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) To możesz kupić ;) działanie jest banalnie proste , podłączasz i działa Edytowane 13 Listopada 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 hehe myslalem ze chodzi ci aby samemu zrobic uklad, plytke i takie tam ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Możesz kupić eciepecie sprzedaje po 29zl z 1 czujka a samemu jak byś chciał przylutować 5 elementów to wychodzi 10-12zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...