Skocz do zawartości
trymek

Bardzo Dziwny Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

problem dotyczy... stacji dyskietek.

Niestety to leciwe juz urzadzenie blokuje mnie w stworzeniu RAID0 na komputerze-po prostu nie dziala.

Po podlaczeniu FDD i wlaczeniu kompa, na napedzie zapala sie kontrolka i o dziwo nie chce zgasnac...

W windowsie naped jest wykrywany, ale po wlozeniu dyskietki nie reaguje, a system krzyczy, ze w napedzie brak nosnika.

Powiecie, ze napewno FDD jest uwalone, albo kabel, ale probowalem na dwoch FDD(stary i nowy) oraz trzech kablach, a zeby tego bylo malo, tydzien temu wszystko bylo ok :blink: (napedy w czasie nie uzwania mam odlaczone)

Plyta glowna to gigabyte K8N-Sli

Czy moze byc cos z plyta???

Z gory dzieki za pomoc

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dioda na fdd pali się ciągle, gdy jest odwrotnie włożona taśma sygnałowa.

Windows wykrywa stację A:\ nawet gdy nie jest podłączona :)

Nie no bez przesady, sprawdzalem na samym koncu w akcie desperacji odwrotnie tez.

Ale przyjrzałem sie dwom(o trzech pisalem, aby zwiekszyc wasza pewnosc, ze to nie kabel :wink: ) kablom(te waskie gdzie kazdy pin laczony drucikami osobsno) i sa troszke nadwyrezone :rolleyes:

To chyba efekt wyciagania nie za wtyczke, a za kabelki :oops:

Poszukam starej, dobrej tasmy i zaraz sprawdze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi