trymek Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam, problem dotyczy... stacji dyskietek. Niestety to leciwe juz urzadzenie blokuje mnie w stworzeniu RAID0 na komputerze-po prostu nie dziala. Po podlaczeniu FDD i wlaczeniu kompa, na napedzie zapala sie kontrolka i o dziwo nie chce zgasnac... W windowsie naped jest wykrywany, ale po wlozeniu dyskietki nie reaguje, a system krzyczy, ze w napedzie brak nosnika. Powiecie, ze napewno FDD jest uwalone, albo kabel, ale probowalem na dwoch FDD(stary i nowy) oraz trzech kablach, a zeby tego bylo malo, tydzien temu wszystko bylo ok :blink: (napedy w czasie nie uzwania mam odlaczone) Plyta glowna to gigabyte K8N-Sli Czy moze byc cos z plyta??? Z gory dzieki za pomoc Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Dioda na fdd pali się ciągle, gdy jest odwrotnie włożona taśma sygnałowa. Windows wykrywa stację A:\ nawet gdy nie jest podłączona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Dioda na fdd pali się ciągle, gdy jest odwrotnie włożona taśma sygnałowa. Windows wykrywa stację A:\ nawet gdy nie jest podłączona :) Nie no bez przesady, sprawdzalem na samym koncu w akcie desperacji odwrotnie tez. Ale przyjrzałem sie dwom(o trzech pisalem, aby zwiekszyc wasza pewnosc, ze to nie kabel :wink: ) kablom(te waskie gdzie kazdy pin laczony drucikami osobsno) i sa troszke nadwyrezone :rolleyes: To chyba efekt wyciagania nie za wtyczke, a za kabelki :oops: Poszukam starej, dobrej tasmy i zaraz sprawdze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...