pasztecik Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Witam. Do kompa z Radeonem 9800Pro podłączam kabelek DVi-HDMI, wtyczka HDMI idzie do wejścia "HDMI1(DVI)" na TV 42LG3000. Standardowo wyświetla się "brak sygnału" (chociaż w zmianie źródeł HDMI1 mam podświetlone, czyli że połączenie jest widoczne). Gdy podstawowy monitor przechodzi w stan uśpienia (po X minutach) a potem zostaje włączony przez np. ruch myszką - zapala się również TV i wszystko działa pięknie. Chciałbym po prostu rozwiązać połączenie z TV jakoś inaczej niż czekać za każdym razem aż wygasi się monitor podst. (najniżej da się ustawić minutę, ale to przeszkadza w normalnym użytkowaniu). Na starym TV Samsunga LE32S81 działało wszystko bez problemu. Wystarczyło zmienić źródło na TV i był obraz od razu. Pomóżcie proszę!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 C'mon, nikt nic nie wie? Kolejną ciekawostkę zauważyłem - do TV mam podłączonego jeszcze Xboxa (tez po HDMI). I teraz jeżeli np. po włączeniu TV odpalę pierwszego Xboxa to żeby uzyskać obraz z kompa muszę czekać aż wygasi mi się ekran, jeżeli zaś najpierw ustawię jako źródło obraz z kompa to wszystko jest idealnie, obrazu od razu się pojawia; po włączeniu Xboxa znowu nie łapie i muszę czekać na wygaszenie podst. monitora :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Sprawdz w ustawieniach tv jak rozpoznaje podpiecie zewnetrznego zrodla sygnalu. Moze w sterownikach karty tez cos sie przestawilo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...