Skocz do zawartości
pasztecik

"brak Sygnału" Przy Podłączeniu Komp->tv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Do kompa z Radeonem 9800Pro podłączam kabelek DVi-HDMI, wtyczka HDMI idzie do wejścia "HDMI1(DVI)" na TV 42LG3000. Standardowo wyświetla się "brak sygnału" (chociaż w zmianie źródeł HDMI1 mam podświetlone, czyli że połączenie jest widoczne).

Gdy podstawowy monitor przechodzi w stan uśpienia (po X minutach) a potem zostaje włączony przez np. ruch myszką - zapala się również TV i wszystko działa pięknie.

Chciałbym po prostu rozwiązać połączenie z TV jakoś inaczej niż czekać za każdym razem aż wygasi się monitor podst. (najniżej da się ustawić minutę, ale to przeszkadza w normalnym użytkowaniu).

Na starym TV Samsunga LE32S81 działało wszystko bez problemu. Wystarczyło zmienić źródło na TV i był obraz od razu.

Pomóżcie proszę!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C'mon, nikt nic nie wie?

Kolejną ciekawostkę zauważyłem - do TV mam podłączonego jeszcze Xboxa (tez po HDMI). I teraz jeżeli np. po włączeniu TV odpalę pierwszego Xboxa to żeby uzyskać obraz z kompa muszę czekać aż wygasi mi się ekran, jeżeli zaś najpierw ustawię jako źródło obraz z kompa to wszystko jest idealnie, obrazu od razu się pojawia; po włączeniu Xboxa znowu nie łapie i muszę czekać na wygaszenie podst. monitora :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi