Skocz do zawartości
abnormal

Instalacja D-tek Fuzion Gfx Ii ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Właśnie jestem w trakcie składania LC i trochę mi nie pasuje sposób zakładania bloku na GPU, a konkretnie backplate. Na jednej stronie backplate'a jest tak twarda gąbka i według instrukcji, co prawda bardzo skromnej, gąbka ta powinna dotykać spodu karty. Ale ja się boje, że będzie to powodować grzanie się karty. Czy ktoś tutaj miał podobny problem? Czy może moje obawy są nie potrzebne?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie w tej instrukcji nie jest wiele napisane. Ja tak zrozumiałem patrząc na obrazek.

na pewno bedzie tak dzialac ;)

jak przykrecisz metalowa czesc do karty to zrobisz zwarcie, a gabka czy tam pianka jest stosowana nie tylko przez DTeka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam poprzednią wersję GFXa, już 3 karty z nim miałem i zawsze było tak zamontowane i nic się nie dzieje. Ta gąbka może się wydawać twarda, ale jak już założysz to i pobędzie to sobie na karcie dłuższy czas to po zdjęciu tego zauważysz że ładnie się wszystko co jest z tyłu GPU wygniotło na tej gąbce, więc się "samodopasowało"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewers karty się grzeje od gpu, ale odprowadzić ciepła z układu przez pcb się nie da (testy m.in. z nawiewem na rewers), idąc tym tokiem, zagrzać karty też sie nie da. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi