Neo_x Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Elo. Jako ze powoli nastaje pora zimowa czas wziac sie troche za rozbieranie swoich 2 kolek... Wydaje mi sie ze amortyzator tylny w mojej yamaha xj600s jest na wyczerpaniu... mianowicie wyglada to tak jak by bylo bardzo slabe tlumienie... chodzi jak by sama sprezyna. Osobiscie jestem lekki.. waze 60 kilo i mnie jazda po naszych dziurawych drogach czasami sprawia nie lada problem jak mnie telepie na kanapie. Natomiast jak usiadzie osoba ciezsza to tak tego nie odczuwa. Jest tam niby regulacja sprezyny (sprezyna ustawiona na najbardziej scisnieta).. jednak nie mam do tego klucza by moc to ruszyc... a zabka takze nic nie moge zrobic. Bede mial chwile wiecej czasu to wyciagne amortyzator i go oblukam dokladnie... Tym czasem mam takie pytanie.. zna ktos jakies sprawdzone warsztaty w warszawie i okolicach gdzie regeneruja takie rzeczy? Zakup nowego jest z lekka nieoplacalny wiedzac ze kosztuje on w granicy 600-1000zl a caly motocykl wart jest +- 6tys :) Poprzegladalem google ale szczerze to nic interesujacego na ten temat nie znalazlem dlatego prosze o pomoc tutaj ;) A noz widelec ktos z Was glebiej siedzi w tym temacie :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Neo tyle czasu siedzisz na tym forum i jeszcze zadajesz takie pytania :) Jedyną radę jakiej tutaj udzielam to: idź na FM i tam spytaj. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 ale ja chcialem tutaj :P no ale dobra ;) Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) Możliwe że masz syf w nim, może uszczelki walnęły nie masz oleju i tłumienie si spsuło ?:) proponuje samemu sie tym zająć trochę się pobawisz w rozbieranie tego wyczyścisz pozmieniasz uszczelki zalejesz nowy olej i będzie śmigało cud ;) a jak nie to możesz poszukać używek wiele modeli yamaszki ma podobne części więc możesz szukać odpowiedników z innych modeli... A i tak sobie pomyślałem, rzuć okiem też na wahacz a dokładnie na łożyska Edytowane 18 Listopada 2008 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...