Skocz do zawartości
Neo_x

Problem Z Tylnym Amortyzatorem

Rekomendowane odpowiedzi

Elo. Jako ze powoli nastaje pora zimowa czas wziac sie troche za rozbieranie swoich 2 kolek... Wydaje mi sie ze amortyzator tylny w mojej yamaha xj600s jest na wyczerpaniu... mianowicie wyglada to tak jak by bylo bardzo slabe tlumienie... chodzi jak by sama sprezyna. Osobiscie jestem lekki.. waze 60 kilo i mnie jazda po naszych dziurawych drogach czasami sprawia nie lada problem jak mnie telepie na kanapie. Natomiast jak usiadzie osoba ciezsza to tak tego nie odczuwa. Jest tam niby regulacja sprezyny (sprezyna ustawiona na najbardziej scisnieta).. jednak nie mam do tego klucza by moc to ruszyc... a zabka takze nic nie moge zrobic. Bede mial chwile wiecej czasu to wyciagne amortyzator i go oblukam dokladnie... Tym czasem mam takie pytanie.. zna ktos jakies sprawdzone warsztaty w warszawie i okolicach gdzie regeneruja takie rzeczy? Zakup nowego jest z lekka nieoplacalny wiedzac ze kosztuje on w granicy 600-1000zl a caly motocykl wart jest +- 6tys :) Poprzegladalem google ale szczerze to nic interesujacego na ten temat nie znalazlem dlatego prosze o pomoc tutaj ;) A noz widelec ktos z Was glebiej siedzi w tym temacie :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że masz syf w nim, może uszczelki walnęły nie masz oleju i tłumienie si spsuło ?:) proponuje samemu sie tym zająć trochę się pobawisz w rozbieranie tego wyczyścisz pozmieniasz uszczelki zalejesz nowy olej i będzie śmigało cud ;) a jak nie to możesz poszukać używek wiele modeli yamaszki ma podobne części więc możesz szukać odpowiedników z innych modeli...

A i tak sobie pomyślałem, rzuć okiem też na wahacz a dokładnie na łożyska

Edytowane przez bryce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi