L.Viadro Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 No więc zdecydowałem sie już na Dual Channel, kupiłem pamiątki 2xKingston 256DDR 333Mhz Proca biore PIV 2.4 Zostaje tylko wybór płyty... co wybrać? Powiedzmy że mam kase (choć nie mam:P) na Granita... czy jest on dużo lepszy? Zwłaszcza że mnie na razie podkręcanie nie interesuje i w zasadzie to sie nawet na tym nie znam. Dlatego pytam: Co jest bardziej wydajne: Granite czy SiS? I co jest stabilniejsze??? Powtarzam: podkręcanie mnie NIE INTERESUJE (na razie) P.S Granite obsługuje tylko do 266 Ram, tak? Ale czytałem że i tak jest lepszy, więc jak to jest? Bo musze wybrać płytke do świat, najpóźniej do 1go maja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 sis 655 tani i dobry może i nawet lebszy od granita ale nie jestem pewien :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Wybierz SIS-a słyszałem ze bardzo dobry jest !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 bierz granita, ja nie słyszałem tylko czytałem wiele recenzji, w których GB wypada znakomicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 OT Zrobiłeś błąd że kupiłeś pamięci Kingstone :? :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 SiS 655 jest świetny, wydajny, stabilny i wypasiony (GA-SQ800Ultra) - mam go :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Nie wiem jak w GranitBay ale u kumpla na SIS655 można zablokować AGP/PCI na dowolnej częstotliwości i krecić do woli szyną :) - kumpel ma GigaByte SQ800 - w tej chwili na celku 2.0@3.28 jest chyba 4 w CCR :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Jesli mozna zablokowac na dowolnej czestotliwosci dla pci to zajebista plytka: Ustawiasz sobie taka 37 albo wyzej i ci wszystko zapierdziela czybciej (dysk, grafa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alighieri Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 W przyszłym tygodniu wchodzi chipset canterwood. Polecam zakup płytki właśnie na tym chipie. Konkretna propo ASUS P4C800 i875 Canterwood. Pod tekstem link do recenzji. Pozdrawiam. http://www.ocworkbench.com/2003/asus/p4c80...00/p4c800-1.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshua Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 No ja też kupiłem SIS-a. Przesiadłem się z I845G. Benchmark-i wykazują , że mój system znacznie przyspieszył ale na intelu miałem wrażenie , że wszystko chodzi płynniej i szybciej...he he. Może to tylko wrażenie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 tez niedawno mialem dylemat miedzy granitem a sisem. Kupiłem sisa z wiadomych względów, ponad 1000 zł na płyte to przesada. Wybór padł na Gigabyte Ga8SQ800 ULTRA, mobo jest wypasione wszystkimi bajerami po brzegi( serial ata,raid, dual ddr, lan, firewire itd itd itd.....) Jest stabilna, procek w tejchwili chodzi na 2.4 @ 3.2 temp 32-36. Wniosek z tego taki że sis jest bardzo ale to bardzo dobrym chipsetem :) , aha zebym nie zapomniał pamiątki tylko i wyłącznie w dual'a włóż przyrost bardzo duzy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2003 Dzienx wszystkim za pomoc... może poczekam na ten nowy chipset Canterwood (czy jak on tam ma...) A dlaczego zrobiłem źle że wybrałem Kingstony??? Jakby co to moge je wymienić tylko powiedzcie na jakie i dlaczego :( A co do tego nowego chipsetu intela to rozumiem że bedzie juz obsługiwał DDR'y 333 i AGPx8? I jeszcze jedno: dlaczego niektórzy doradzają Granita skoro obsługuje jedynie 266, czy chodzi o stabilność? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...