Skocz do zawartości
L.Viadro

Granite Bay czy SiS 655?

Rekomendowane odpowiedzi

No więc zdecydowałem sie już na Dual Channel, kupiłem pamiątki 2xKingston 256DDR 333Mhz

Proca biore PIV 2.4

Zostaje tylko wybór płyty... co wybrać? Powiedzmy że mam kase (choć nie mam:P) na Granita... czy jest on dużo lepszy? Zwłaszcza że mnie na razie podkręcanie nie interesuje i w zasadzie to sie nawet na tym nie znam. Dlatego pytam:

Co jest bardziej wydajne: Granite czy SiS? I co jest stabilniejsze???

Powtarzam: podkręcanie mnie NIE INTERESUJE (na razie)

P.S

Granite obsługuje tylko do 266 Ram, tak? Ale czytałem że i tak jest lepszy, więc jak to jest? Bo musze wybrać płytke do świat, najpóźniej do 1go maja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też kupiłem SIS-a. Przesiadłem się z I845G. Benchmark-i wykazują , że mój system znacznie przyspieszył ale na intelu miałem wrażenie , że wszystko chodzi płynniej i szybciej...he he. Może to tylko wrażenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez niedawno mialem dylemat miedzy granitem a sisem. Kupiłem sisa z wiadomych względów, ponad 1000 zł na płyte to przesada. Wybór padł na Gigabyte Ga8SQ800 ULTRA, mobo jest wypasione wszystkimi bajerami po brzegi( serial ata,raid, dual ddr, lan, firewire itd itd itd.....)

Jest stabilna, procek w tejchwili chodzi na 2.4 @ 3.2 temp 32-36. Wniosek z tego taki że sis jest bardzo ale to bardzo dobrym chipsetem :) , aha zebym nie zapomniał pamiątki tylko i wyłącznie w dual'a włóż przyrost bardzo duzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzienx wszystkim za pomoc... może poczekam na ten nowy chipset Canterwood (czy jak on tam ma...)

A dlaczego zrobiłem źle że wybrałem Kingstony??? Jakby co to moge je wymienić tylko powiedzcie na jakie i dlaczego :(

A co do tego nowego chipsetu intela to rozumiem że bedzie juz obsługiwał DDR'y 333 i AGPx8?

I jeszcze jedno: dlaczego niektórzy doradzają Granita skoro obsługuje jedynie 266, czy chodzi o stabilność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...