Skocz do zawartości
gruby47

Problem Z Asusem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam problem natury złośliwej kiedy zamykam system WINDOWS XP to następuje taka akcja że nie wyłącza mi się zasiłka ani procek dalej wiatraki się kręcą :( Idzie się wnerwić na taki obrót sprawy - trzeba ręcznie w obudowie przyciskać guzik....

MAM PŁYTE : ASUS P5V-X SE co prawda próbowałem sam naprawić tą usterke odłączyłem przewody od płyty głównej podłączyłem ponownie tak jak jest w tej mądrej księżce ale dalej akcja jest taka sama , BIOS też resetowałem {wyjełem baterie z płyty głównej ) nic to nie dałododam tylko to że komputer zakupiłem na allegro i od samego początku mam taką akcje co mnie bardzo drażni :[

to jest zestaw jaki wziełem : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=470376509 jak byście mogli pomuc do bym był wdzięczny :)

post-165646-1227328502.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A monitor gaśnie, czy cały czas jest napis Trwa zamykanie systemu windows ?

Jeśli jest ciągle taki napis, to moim zdaniem system nie może zamknąć którejś aplikacji. Następnym razem, przed wyłączeniem, sam spróbuj powyłączać niektóre programy.

Edytowane przez Stachuuu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod kombinacją PPM>>Właściwości>>Zasilanie>> Masz ustawione na ,,stacjonarny w domu/biurze,, ?

1 ) monitor się wyłącza

2 ) Pod kombinacją PPM>>Właściwości>>Zasilanie>> Masz ustawione na ,,stacjonarny w domu/biurze, tak jest ustawione :)

Panowie system normalnie się zamyka gaśnie monitor dysk przestaje działać a wiatraki na procesorze i zasilaczu chodzą i obudowa świeci .

aby w pełnie się komputer wyłączył musze dodatkowo wciskać przycisk RESET albo WYŁĄCZENIE PRZYTRZYMAĆ o to mi chodzi cże nie wiem jak z tym se poradzić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi