yodacki Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Witam,problem jest następujący.Miałem małe przemeblowanko i sprzęt stoi w trochę innym miejscu niż poprzednio.Monitor (ASUS 22" LCD) ma dziwny objaw. Otóż mniej więcej 1/3 ekranu po prawej stronie jest lekko rozmyta. Czym dalej lewej strony obraz staje się coraz ostrzejszy.Koło monitora obecnie stoi głośnik. Sądziłem że to wina pola magnetycznego głośnika, ale niestety nie. Po odstawieniu głośnika, objaw jest ciągle ten sam.Komputer stoi po lewej stronie monitora, tam gdzie obraz jest ostry jak żyleta.Dodam że przy poprzednim ustawieniu obraz na całym monitorze był bardzo ostry.W stosunku do poprzedniego ustawienia zmianie uległo położenie głośników frontowych (po obu stronach monitora), zasilacza od zestawu 5.1 (stoi obecnie za monitorem). Wszystkie pozostałe elementy stoją na swoich miejscach.Jeśli ma ktoś z Was pomysł co to może być bardzo proszę o informacje, bo ten zamazany obraz jest dość wkurzający, a ja nie mam już pomysłu co z tym począć.Z góry dzięki.PozdrawiamJacekSprawa rozwiązana. Winowajcą był zasilacz od zestawu 5.1 stojący za monitorem. Po przestawieniu zasilacza o około 1 m dalej wszystko ustąpiło.Jacek Edytowane 27 Maja 2016 przez yodacki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Witam, problem jest następujący. Miałem małe przemeblowanko i sprzęt stoi w trochę innym miejscu niż poprzednio. Monitor (ASUS 22" LCD) ma dziwny objaw. Otóż mniej więcej 1/3 ekranu po prawej stronie jest lekko rozmyta. Czym dalej lewej strony obraz staje się coraz ostrzejszy. Koło monitora obecnie stoi głośnik. Sądziłem że to wina pola magnetycznego głośnika, ale niestety nie. Po odstawieniu głośnika, objaw jest ciągle ten sam. Komputer stoi po lewej stronie monitora, tam gdzie obraz jest ostry jak żyleta. Dodam że przy poprzednim ustawieniu obraz na całym monitorze był bardzo ostry. W stosunku do poprzedniego ustawienia zmianie uległo położenie głośników frontowych (po obu stronach monitora), zasilacza od zestawu 5.1 (stoi obecnie za monitorem). Wszystkie pozostałe elementy stoją na swoich miejscach. Jeśli ma ktoś z Was pomysł co to może być bardzo proszę o informacje, bo ten zamazany obraz jest dość wkurzający, a ja nie mam już pomysłu co z tym począć. Z góry dzięki. Pozdrawiam Jacek Sprawa rozwiązana. Winowajcą był zasilacz od zestawu 5.1 stojący za monitorem. Po przestawieniu zasilacza o około 1 m dalej wszystko ustąpiło. Jacek naciśnij przycisk AUTO w monitorze, przeczytaj instrukcje, podłącz monitor prze DVI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Ja mam tak u siebie bo nie mam złącza DVI :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...