Gość Pęczuś Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Witam, Mam problem... czasami podczas podkecania a czaaami normalnego uzytkowania wysypuje mi sie raid... mam 2 dyski 500gb seagate z czego jeden pisze jest raid member a drugi non raid.. i system sie noe botuje :/ POwiedzcie mi czy mozna zrobic tak zeby uratowac wszystko uratować i spowrotem uruchomic system...? Bo juz mnie trafia robienie za kazdym razem formata.... pozdrawiam ! Vista x64 Edytowane 23 Listopada 2008 przez Pęczuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 1. Albo raid albo mocne @. 2. płyty Asus lepsze do @ z raidem niż DFI. 3. mieć dwa systemy, np XP na dysku bez raid i ta Vista na raid. Gdy jeden(system) padnie można z drugiego chkdsk 4. najlepsze - backup przez Norton Ghost pod DOSem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 A co moze byc przyczyna ze ten raid ciagle sie wysypuje... mialem wczesniej 3x250 i myslalem ze to wina dyskow.. kupilem 2x500 i nadal to samo :D Dodam ze dużo podkręcam.... i czasami jest masa restartow itp itd... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Kiedyś zintegrowany kontroler siał błędami przy zbytnim podniesieniu FSB. Jak jest teraz - nie wiem, u mnie proc @ prawie o 1GHz, a raid nic sobie z tego robi... Podniosłeś zawczasu napięcie na mostku południowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Nie wartosci SB były na auto. Edytowane 23 Listopada 2008 przez Pęczuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 No to dorzuć mu do pieca. Jak podkręcałem obecny sprzęt, to miałem blue screena raz czy dwa, właśnie z winy mostka południowego - miał za niskie napięcie i winda nie była w stanie wyjść poza bootloader. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 System postawiłem na nowo, osobiscie ważne rzeczy mam na innym dysku 320gb... tylko szkoda mi save z undercover'a... SB 1.5 dałem na 1.6 :D a 1.1 dałem na 1.2 :D styknie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...