Sanjuro Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Czy może mi koś powiedzieć jak skonfigurować poprawnie routerka do np CoD5? Bo coś nie mogę sobie poradzić i za żadne skarby nie mogę uruchomić online w grze. Dałem "Port Forwarding" na porty używane przez cod'a ale to jest raczej pod serva. W firewallu dałem na kompa DMZ... też nic. Dodam, że przy bezpośrednim podłączeniu łącza do kompa wszystko działa poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Z tego co się orientuję to COD5 wymaga przekierowania portu 28960 dla TCP i UDP. Jesteś pewien, że dobrze przekierowujesz? W tym Dlinku możesz to zrobić aż na 4 sposoby :) Zrób klasyczny forward : http://www.support.dlink.com/emulators/dir855/Gaming.html Wybierasz Call of Duty i wpisujesz tylko IP swojego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanjuro Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Jak odpalam serva to koślawo, ale jakoś działa (kumpel nie widział co prawda na liście, ale poprzez "connect" sie podłączył więc forwarding jakoś działa). Kompletnie natomiast nie działa jako klient :( Zachowuje sie tak jakby router blokował wyjście w świat (nie wyszukuje serwerów, ani nie działa wymuszenie połaczenia przez "connect"). Dałem w opcjach routerowego firewalla, DMZ na adres kompa z którego próbowałem i nic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...