endriuu Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 witam. mam łącze od dostawcy kablówki. teraz mam podłączony modem Motoroli, kóry rozdziela mi sygnał z koncentryka na skretke i na telefon. jaki sprzet kupic zeby moc korz\ystac z freeconet? co potrzebuje? Bramke i router? z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 koledzy ja naprawde potrzebuje pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 ja używam linksysa RT31p2, kupiłem na allegro jako nówkę poniżej 100pln. Żadnych problemów, sprzęt chodzi stabilnie od pół roku, ani razu się nie zawiesił, itp. Zwykły telefon od Tepsy chyba częściej był głuchy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) remix czyli to jest router i bramka voip w jednym? a co myslisz o tym sprzecie? dodatkowo ma WiFi Edytowane 28 Listopada 2008 przez endriuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 (edytowane) remix czyli to jest router i bramka voip w jednym? a co myslisz o tym sprzecie? dodatkowo ma WiFi Linksys SPA2102 najtańszy =router i bramka lub Router WiFi z VoIP Linksys WRP400 Edytowane 28 Listopada 2008 przez mensir67pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) tak, to router i bramka w jednym. 2 porty telefoniczne, 1 port WAN 3 porty LAN Widzę, że ktoś zaproponował siostrzane urządzenie z voip dodatkowo - WRT54GP-AT Myślę że warto dopłacić. Nawet jeżeli obecnie nie potrzebujesz wifi. Z wad linksysa chciałbym wymienić kupowatą priorytetyzację ruchu. Żeby nie było opóżnień, zniekształceń w VOIP trzeba dać najwyższy priorytet głosowi na wszystkie możliwe sposoby. Oczywiście mimo porządnego łącza internet na komputerach zwalnia wtedy nieproporcjonalnie. Ale każdy sprzęt SOHO będzie tutaj kulał. Edytowane 29 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...