koper9 Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Witam. Kilka dni temu zakupiłem laptopa compaq armada m700 (Procesor Pentium III 750 MHz, 192 MB RAM, 12 GB HDD i FDD) bez żadnego systemu operacyjnego. Problem polega na tym, że nie mogę w nim zainstalować systemu, bo laptop nie bootuje z HDD. Z dyskiem i przejściówką jest prawdopodobnie wszystko ok, bo dysk przekładałem do innego laptopa (HP compaq) i zainstalowałem system i elegancko działał. Notebook jedynie bootuje z FDD i udało mi się na nim uruchomić dos'a (widzi dysk i wszystkie partycje) i rozpocząć instalację systemu z HDD, jednak po pierwszym resecie czarny ekran i tylko migający kursor w lewym górnym rogu (dysk nie pracuje). Próbowałem zmieniać zworki w dysku, wyjmować FDD oraz "grzebałem" w biosie, lecz bez zmian. Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc Czy naprawdę nikt nie potrafi mi pomóc? Zamiast pisać post pod postem proszę używać opcji edytuj. KrisJR Edytowane 27 Listopada 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...