Włodi Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Problem polega na tym że jak podłączam pendriva to pokazuje mi sie komunikat: "To urządzenie USB może działać szybciej jeśli podłączysz je do portu Hi Speed USB 2.0" Jak klikam na dymek wyświetla mi się lista jakis portow i wszystkie są puste. Jak mam uaktywnić to USB 2.0 żeby działało. Płyte mam zgodną z USB2.0 (ta co w podpisie) a za nic nie mogę tego właczyć i pliki mi sie zgrywają z transferem 200-400kb/s to tak jakbym je ściągał z internetu a nie nagrywał na pendrive! Jak to przyspieszyc? Czy musze koniecznie kupować oddzielny kontroloer usb na pci? Mam windowsa XP SP3 zresztą na viście SP1 jest to samo. Pomocy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 w biosie sprawdzales, moze jest odpowiednia opcja... sprawdzales dla innego pena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 W biosie mam ustawione USB2.0. Nie mam innego pena. Ale jednak coś ruszyło. Dorwałem stery do usb 2.0 pod chipset nvidii i teraz transfer skoczył z 200kb do 1,5mb/s ale dalej jest to prędkość jak na usb 1.1 wiec nie wiem co jest grane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...