Navax Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 (edytowane) Witam wszystkich Mam taki problem mam router d linka dir 100 i wszystko śmiga.Jednak stwierdziłem teraz ,że do laptopa wygodniejszy będzie router z wifi i kupiłem router NetGear WGR614 v8 i mam problem ze skonfigurowaniem go.Na lanie łączy świetnie jednak internet nie działa. Podejrzewam że problem tkwi w tym ,że wcześniej miałem tego dlinka i może coś jest pogrzebane w połączeniu. Macie może jakieś pomysły na rozwiązanie tego i poprawną konfiguracje routera ? Dodam jeszcze , że internet mam z sieci kablowej Z góry dzięki Pozdrawiam :) Edytowane 27 Listopada 2008 przez Navax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 internet mam z sieci kablowejZ sieci telewizji kablowej poprzez modem? - zresetuj modem. Z sieci lan? - sklonuj w routerze adres mac, na ten dla którego usługodowca przydziela Ci ip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navax Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Z sieci telewizji kablowej poprzez modem? - zresetuj modem. Z sieci lan? - sklonuj w routerze adres mac, na ten dla którego usługodowca przydziela Ci ip. Niestety nie działa :( Zrestartowałem modem kablowy i podłączyłem do kompa i wyświetla się połączenie z ograniczoną łącznością lub brakiem łączności :/ Może jakieś inne pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...